Varden

Her blir det øl, rai rai!

Ølfestival­en slår på stortromma. I år skal de ta i bruk «halve byen» – og topper plakaten med D.D.E.

-

PORSGRUNN Til sammen skal det spanderes 500. 000 kroner bare på musikk. D. D. E blir selvsagt den største rosinen i pølsa for den tradisjons­rike festivalen.

Tidligere har Jimmys samarbeide­t med Dicken’s/Pohlmanns, men i fjor var de enearrangø­r. Nå er det duket for en ny partner. De slår seg sammen med Park og Daimlers.

Utvider

Store deler av Jernbanega­ta, helt opp til Domuskryss­et blir festivalom­råde. Tidligere har man nøyd seg med Nordentorg­et. Festivalen skal også ta et solid jafs av Storgata

Brrr. Det er lite som minner om sommer og festival når Eirik Madsen, Daniel Christense­n (begge fra Jimmys) og Odd-Egil Magnussen fra Park skal fortelle om sommerens storsatsin­g. Både Jernbanega­ta og Storgata ligger naermest øde. Kuldegrade­ne tynger og folkelivet er ikkeeksist­erende.

Men kom tilbake i slutten av juli!

Satser mer

–Det gikk så bra i fjor. Allerede da økte vi satsingen. Det gjør at vi nå oppgradere­r arrangemen­tet noe så voldsomt, sier Daniel Christense­n.

I tillegg til trønderroc­k på øverste hylle, blir det også skjenket annen topp underholdn­ing. Miami Heat er en stamgjest på festivalen og dukker opp i år igjen. I tillegg er Åsmund Åmli

SATSER STORT:

band å se på plakaten. Festivalen går av stabelen 29. og 30. juli. Politiet har gitt en foreløpig klarering til sikkerhets­opplegget.

Ikke noe rølp

Øl blir enda mer sentralt enn underholdn­inga. I år skal det hankes inn øl fra enda flere mikrobrygg­erier enn i fjor. Noen kommer til og med fra utlandet med sitt brygg. – Dere er ikke redd for at folk skal få i seg for mye øl, da?

– I fjor måtte vi ikke geleide ut en eneste person som var overstadig beruset. Vi kvittet oss med stempelet som rølpefesti­val.

– Dere påtar dere en viss økonomisk risiko, hvorfor gjør dere dette?

– Vi ønsker å gjøre noe i Porsgrunn. Da må vi ta på oss en økonomisk risiko. Den sjansen tar vi.

Med på moroa blir også OddEgil Magnussen på Park, kjent for sine sandvolley-turneringe­r i nettopp Jernbanega­ta.

– Vi er jo vant til å arrangere eventer. Nå gleder vi oss til å vaere med å lage noe som er skikkelig stort, sier Park-sjefen.

Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Eirik Madsen, Daniel Christense­n og Odd Egil Magnussen satser stort på ølfestival­en.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Eirik Madsen, Daniel Christense­n og Odd Egil Magnussen satser stort på ølfestival­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway