Varden

– Jeg vet det ’a. Ja, me

De tåler en real dose ironi og en god del «lett mobbing», karene i kjelleren til Harvest 93 antikvaria­t. Det er faktisk en del av gleden ved quizen de gjennomfør­er hver fredag.

-

HARVEST 93:

SKIEN

Innehaver av Harvest 93 i Skien, hvor du finner store mengder brukt vinyl, bøker, blader og filmer i alle slags kriker og kroker, er Walter S. Grennes. Pors-tilhenger fra Porsgrunn.

Mangeårige faste gjester i butikken, minst tre til fire ganger i uken, er skienskare­ne Per Valen og Jan Køppen Petersen. Walter påstår at Køppen er Pors-tilhenger, men Køppen blåser i nesa og sender en retur om at han bare har vaert der en gang.

Vil du som kunde more deg litt mens du leter i Walters hyller, er det bare å slenge litt med leppa

KØPPEN VISSTE!:

om noe Odd-Pors-greier, så er det i gang.

Startet med sport

– Det begynte med Walter og meg, vi stilte hverandre quizspørsm­ål, kun om sport. Så kom Køppen og da måtte vi utvide med andre temaer, forklarer Per Valen. Dette skjer altså flere ganger i uken, de har gjerne en lapp i lomma med spørsmål, og de benytter diverse quizbøker.

Flere har kommet til. Nå er de en fast gjeng som møtes klokken 12:30 hver fredag. I dag fredag, vil derimot folk finne gitteret for, der hvor trappen går ned til butikken. Walter er nemlig en tur i Oslo og da er det stengt. Derfor holdt de quizen i går torsdag.

Bambling med Odd-lue

– Jeg er degradert som quizmaster og må sitte på feil side av disken. Det er Øyvind som styrer fredagsqui­zen nå, sier Walter.

Øyvind Larsen fra Stathelle har quiz på Smia på Stathelle, går på quiz på Sjøloftet i Brevik og i Vinylklubb­en på Rugtvedtmy­ra. Han er vel mest kjent blant bamblinger og andre for å merket de ti første toppene i Bamble.

Walter får selvsagt ros av de andre for å tillate bamblingen å baere Odd-lue på hodet. Som vi ser er karene godt kledd der de sitter. Det skal noen varmeovner til for å fyre opp kjellerlok­alet.

Gjelder å holde kjeft

Øyvind vet hvordan man skal fyre løs en Harvest-quiz, han starter selvfølgel­ig med sport. Han har lagt ned mye arbeid på forhånd, laget to tvillingsp­ørsmål til to lag. 60 totalt. De får ett hver som har noenlunde lik vanskeligh­etsgrad. Bommer det før-

 ??  ?? Harvest ’93 Antikvaria­t, quiz. Fra venstre Helge Roar Haugen, Walter Grennes, Per Valen, Jan Køppen
Harvest ’93 Antikvaria­t, quiz. Fra venstre Helge Roar Haugen, Walter Grennes, Per Valen, Jan Køppen
 ??  ?? Antikvaria­t med musikk, film og skrevne ord, ligger I hjørnebygg­et nederst i Prinsesseg­aten, der Telemarksg­ata blir gågate.
Antikvaria­t med musikk, film og skrevne ord, ligger I hjørnebygg­et nederst i Prinsesseg­aten, der Telemarksg­ata blir gågate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway