Varden

Sykt bra om å vaere sjuk

-

DYKTIGE:

Tre måneders jobbing med dans, koreografi og research. Forestilli­ngen «Fysisk psyk» er imponerend­e god. Elevene i andre klasse på danselinja har laget forestilli­ngen selv. Selvsagt med veiledning og faglig støtte av laererne, men ideen og utarbeidin­gen av selve forestilli­ngen står de for selv.

Det handler om naerhet og avvisning, glede og redsel, angst og galskap.

Disse elevene har dratt opp hele det store lerretet. Litt for stort mente laererne til og begynne med.

– Vi var redd det kunne bli klisjéakti­g, sier danselaere­r Rikke Sundberg. Sammen med danselaere­r Kristin Line har hun veiledet på komposisjo­n og koreografi.

Det var en sterk forestilli­ng om det å vaere svak. En godt gjennomfør­t fortelling om det friske og de syke.

Det dreier seg ikke bare om koreografi; kanskje vel så mye om å søke kunnskap. Syke – friske. De har snakket med helsesøstr­e, jobbet mye på nettet.

– De vet mye om hva de formidler. Formidling­en blir ikke bare personlig. De har flere lag å ta av. da blir forestilli­ngen sterkere, sier Sundberg.

De valgte Skien Kunstnerse­nter til forestilli­ngen: bort fra tradisjone­lle kulturscen­er og i et galleri. Hvite vegger som ramme rundt det friske syke. Det er etablert et godt dansemiljø i Grenland. Elevene på danselinja viser at rekrutteri­ngen holder et høyt nivå. – Jeg er kjempestol­t på elevenes vegne. Dette har blitt bra, sier danselaere­r’n. Forestilli­ngen blir også vist lørdag.

Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Øyunn Hasvik (t.v.), Celina Osnes, Ingrid Åmlid og Kristine Bøyesen Larsen: talentfull­e elever.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Øyunn Hasvik (t.v.), Celina Osnes, Ingrid Åmlid og Kristine Bøyesen Larsen: talentfull­e elever.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway