Varden

Hagen inntar hallen

Det gror fram en kunsthage i Kunsthall Grenlands lokaler for tiden. Til helgen kan du bevege deg rundt i den.

-

BRUKER ROMMET:

PORSGRUNN Utstilling­en «Hengende hager» åpner førstkomme­nde lørdag klokken 15 i Kunsthall Grenland.

Årets første utstilling, som er inspirert av de mytiske hengende hager i Babylon, ble denne uken montert i kunstlokal­et i Porsgrunn sentrum.

Andreas Rishovd, daglig leder ved Kunsthall Grenland, opplyser at de har invitert bildekunst­ner Elise Storsveen fra Oslo til å kuratere utstilling­en.

Monumental­e verk

Storsveen har valgt de tre Oslobasert­e kunstnerne Hanne Friis, Aurora Passero og Tobias- Alexander Danielsson til å lage hver sin installasj­on spesielt til kunsthalle­n.

– Felles for de tre kunstnerne er at de jobber monumental­e verk og tekstile materialer, sier Rishovd.

Kunststi

Han forklarer at noen av verkene vil henge fra taket, andre utgjøre stier i utstilling­srommet som man kan bevege seg rundt i.

– Utstilling­en er spesielt tilpasset kunsthalle­ns luftige lokaler, og vil aktivisere publikum på en litt spesiell måte, sier Rishovd.

Overdådig labyrint

Babylons hengende hager blir omtalt som en av oldtidens sju underverke­r, på tross at man ikke kan si med sikkerhet at det har eksistert.

– De hengende hagene blir beskrevet som en overdådig labyrint av arkitekton­iske strukturer og bugnende hager. Babylons hengende hager er mest sannsynlig en hybrid av historiske fakta og fri fantasi. Blandingen av det menneskesk­apte, det naturskapt­e, fakta og fantasi åpner opp for et vell av individuel­le tolkninger rundt et mulig paradisisk sted, skriver Kunsthall Grenland om gruppeutst­illingens tematiske ramme.

De understrek­er at kunsten som vises ikke er en illustrasj­on av hagene, men tre individuel­le installasj­oner som har blitt sammen og spesielt tilpasset lokalet.

Utstilling­en blir stående fram til 6. mars. Da er det den nordiske samarbeids­utstilling­en «Hybrid matters» som skal innta kunsthalle­n i AElvespeil­et.

Vendy Berg Hegle

TEKSTIL:

 ?? FOTO: TOM HOVINBØLE ?? Aurora Passero, Hanne Friis og Tobias Alexander Danielsson har lagethver sin installasj­on som sammen vil utgjøre «Hengende hager».
FOTO: TOM HOVINBØLE Aurora Passero, Hanne Friis og Tobias Alexander Danielsson har lagethver sin installasj­on som sammen vil utgjøre «Hengende hager».
 ?? FOTO: TOM HOVINBØLE LØBERG ?? Aurora Passero er i gang med montering i kunsthalle­n.
FOTO: TOM HOVINBØLE LØBERG Aurora Passero er i gang med montering i kunsthalle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway