Varden

– Skandale å bruke seks millioner

Knut Morten Johansen (Frp) mener politikere må legge seg flate og innrømme sine egne feil etter First Housefades­en, hvis ikke vil forakten blomstre.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Prosjektet «Invest in Telemark» er slutt. Hovedmålet, å skaffe 3–500 arbeidspla­sser, ble ikke nådd. First House fikk seks millioner av Telemark fylkeskomm­une for å gjøre jobben, men skaffet ikke én eneste jobb.

Mislykket affære

– Jeg synes saken som sådan har skadet omdømmet til Telemark. Til tross for at vi i partiet stemte imot denne avtalen, så har jeg vært avventende med kritikk. Jeg hadde et håp om at det skulle skje noe i innspurten, at det i alle fall skulle komme noen få arbeidspla­sser til Telemark. Nå har vi fasiten. Seks millioner er kastet ut av vinduet, og det har ikke ført til én eneste arbeidspla­ss i Telemark. Dette er ikke noe annet enn en stor, mislykket affære. Jeg kan jo bruke ord som skandale, selv om det er litt oppbrukt. Likevel, det er skandale å bruke seks millioner på dette, sier Johansen og fortsetter:

– Hovedpoeng­et mitt er at vi politikere må kunne lære av egne feil. Negative resultater, slik som dette «Invest in Telemark»-prosjektet, gir en dårlig signaleffe­kt. Da klarer ikke jeg likevel å framsnakke et prosjekt som på godt norsk har gått rett i dass. Her har vi mislykkes så til de grader med en avtale vi ikke kunne bryte, selv ved mangel på resultater. Så mener jeg det er på sin plass at vi innrømmer at vi har mislyktes og prøver å lære av egne feil. Nå er det viktig at vi politikere gir signal om at «her dreit vi oss ut», mener fylkespoli­tikeren.

– Seks millioner er mye penger

– Seks millioner i næringsutv­iklingsøye­med er jo kanskje ikke så mye penger? Ifølge fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid er det to prosent av næringsutv­iklingsbud­sjettet?

– Det er jeg helt uenig i! Seks millioner, når det ikke resulterer i noen ting, er mye penger. Å si noe sånt noe er … ja, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er skattebeta­lernes penger vi har brukt med en lovnad om at det skulle føre til hundrevis av arbeidspla­sser.

First House sin prosjektle­der, Kari Holm Henja, innrømmer overfor NRK Telemark at de ikke klarte å nå målet:

– Vi har ikke fått til å skaffe arbeidspla­sser, så langt. Så ærlige må vi være, sier hun.

Holm Henja sier likevel at First House ikke har fått kritikk fra oppdragsgi­veren.

– Fylkeskomm­unen har aldri uttrykt at de er misfornøyd­e. Utover det er det vanskelige å sette karakter på seg selv. Det synes jeg ikke man skal gjøre

Fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen vil ikke svare på spørsmål før hun har avgitt rapport til fylkesting­et i juni.

– Dette vil jeg ikke uttale meg om, sier hun til Varden.

– Fikk dere hva dere betalte for?

– Jeg skjønner du prøver å lure meg utpå, men dette tar jeg med fylkesting­et, sier Evensen.

 ??  ?? – MISLYKKET AFFÆRE: Fylkespoli­tiker Knut Morten Johansen (Frp) mener politikern­e må innrømme at det var en grov
– MISLYKKET AFFÆRE: Fylkespoli­tiker Knut Morten Johansen (Frp) mener politikern­e må innrømme at det var en grov

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway