Varden

Nytt navn med historisk sus

Skagerak Elektro AS fikk nye eiere i 2015 og torsdag slapp de det nye navnet: Laugstol. Det er ikke tilfeldig valgt.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Telemark Group kjøpte i fjor 51 prosent av aksjene i selskapet, samtidig som Skagerak Energi solgte seg ned til en eierandel på 49 prosent.

Historisk sus

– Eierskifte­t gjorde det naturlig å skifte navn og logo, og da dukket Laugstol opp som et riktig navn på bedriften, sier Kjetil Mikelborg, som er direktør i bedriften som nå kan slå seg på brystet med nytt navn.

Valget av navn er ikke tilfeldig. Laugstol bruk i Skien var nemlig navnet på det første kraftverke­t i Norge, som solgte kraft til alminnelig forsyning.

En av entusiaste­ne bak kraftverke­t var statsminis­ter Gunnar Knudsen, som også var vannkrafte­ntusiast og en viktig industrigr­ünder. Laugstols elektrisit­etsværk ble satt i drift så langt tilbake som i oktober 1885.

Mikelborg håper navnet kan bidra til å signaliser­e at selskapet er langsiktig i sin virksomhet.

– Vi ønsker, i likhet med våre nye eiere i Telemark Group, å gi våre kunder trygghet for at vi er et selskap som vil være her også i framtiden. Vårt hjerte banker for Telemark, sier han til Varden.

Dagens utgave av Laugstol, tidligere Skagerak Elektro for dem som fortsatt måtte være usikre, er en elektroent­reprenør med virksomhet innen flere områder. Deriblant nettinfras­truktur, elektroins­tallasjon, telekom, samferdsel og industriau­tomasjon.

Virksomhet­en sysselsett­er om lag 130 personer, lokalisert ved hovedkonto­ret i Porsgrunn, Arendal, Tønsberg og Billingsta­d.

Selskapet har sine røtter tilbake til Porsgrunn kommunale elektrisit­etsverk som ble stiftet i 1901 og dannelsen av Skiensfjor­dens kommunale kraftselsk­ap i 1912.

Ekspandere­r

Etter at Telemark Group kjøpte seg inn i selskapet i fjor, har de også ekspandert, ved å kjøpe opp selskapet Smart Elektromon­tasje AS, som er lokalisert i Oslo.

Dette er et selskap med 17 ansatte, som har spesialise­rt seg på bygging av nettanlegg for energisels­kap. Selskapet vil i løpet av våren skifte navn til Laugstol Øst AS.

– Vil de nye planene ha noe å si for de ansatte i selskapet?

– Ikke annet enn at vi forhåpentl­igvis får flere oppdrag, fastslår Mikelborg.

Satser lokalt

Den nye eieren, Telemark Group, er et selskap som investerer i bedrifter innenfor sektorene energi, helse og omsorg og infrastruk­tur.

De har som mål å være en utviklings­partner for små og mellomstor­e bedrifter med det de selv omtaler som et industriel­t og langsiktig perspektiv.

 ??  ?? NYTT NAVN: Laugstol er det nye navnet, her represente­rt ved styreforma­nn Bjarne Moursund og administre­rende direktør Kjetil Mikelborg.
NYTT NAVN: Laugstol er det nye navnet, her represente­rt ved styreforma­nn Bjarne Moursund og administre­rende direktør Kjetil Mikelborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway