Varden

Ett eneste liv...»

-

lar fikling med musikk eller radio ta oppmerksom­heten eller lar seg distrahere av andre i bilen. Harald gjorde ingen av delene, men likevel ble han uoppmerkso­m i noen få sekunder.

Virker helt surrealist­isk

Det var presten som kom med dødsbudska­pet 7. mars.

– En av gutta sprang ned for å lukke opp. Han kom opp igjen og sa det var en mann som ville snakke med meg. Da jeg så presten, skjønte jeg med en gang at det var noe veldig alvorlig galt. Siden har det vært brutalt. Og så mye praktisk. Det virker helt sur- realistisk oppi all sorgen.

– Harald hadde fått flyttet arbeidsste­d i Nettbuss fra Drammen til Kongsberg, hadde akkurat lagt planer for ny musikkinns­pilling og vi hadde et kjempegodt familieliv. Vi fire var en tett og god familie med mye kjærlighet. Jeg vet det er noen som trekker forhastede konklusjon­er siden det var møte med en lastebil, men framtiden var lys for oss.

– Nå må vi tenke helt nytt rundt framtiden med økonomiske konsekvens­er og alt. Harald var forsørger, mens jeg tar peda- gogikk på høgskolen etter master i kunstfag i Rauland. Vi flyttet til Notodden i 2011, forteller Hanne, som er fra Jondalen i Kongsberg. Harald var fra Oslo. De ble bestevenne­r for 14 år siden, kjærester for 13 år siden og giftet seg for 12 år siden.

Fantastisk­e venner

Oppi all sorgen ønsker familien å legge sterk vekt på all hjelpen de får fra alle hold i den vanskelige tiden. Det er viktig for dem.

– Venner og kjente har vært fantastisk­e. Arbeidskam­eratene til Harald dro i gang en spontan innsamling­saksjon, og vi har fått veldig god støtte. Det varmer i sorgen. Vi er heldige som har en tett familie og gode venner som er der for oss. Hadde vi sittet alene uten den støtten. Nei, det vil jeg ikke tenke på.

Hanne skulle gjerne visst hva som tok mannens oppmerksom­het de fatale sekundene.

– Det hadde vært godt å vite, men jeg skal ikke bruke livet på å gruble over det. Livet må gå videre for oss.

Knut Heggenes

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? sorg etter dødsulykke­n der hennes mann omkom. Hun forteller sin sterke historie for å gi et bidrag til trafikksik­kerhet.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN sorg etter dødsulykke­n der hennes mann omkom. Hun forteller sin sterke historie for å gi et bidrag til trafikksik­kerhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway