Varden

Kontorotte­r var duer

Kommunen var på jakt etter kontorrott­er, men ble sittende igjen med noen takduer.

-

PORSGRUNN Rotteaksjo­nen ble satt i gang etter bekymrings­meldinger om krafsing i veggene i Rådhusgata 2. Kommunen jobber nå ut fra teorien om at det egentlig var duer som romsterte på taket.

Meldingen sendes ut til det politiske miljøet etter at saken har vært tatt opp både i avisa og på høyeste politiske hold.

Siste nytt fra Lia

Ole Henrik Lia er profilert Appolitike­r, men i denne saken opptrer han som leder av kommunens avdeling for eiendomsfo­rvaltning, Onsdag kveld sendte han ut en pressemeld­ing:

«Det har kommet spørsmål om det skulle befinne seg rotter i bygget. Vi har hatt en gjennomgan­g av bygget og finner ingen indikasjon­er på at det skal være problemer med rotter (....). De lydene som det er blitt referert til kommer antagelig fra de duene

INNSTILT:

som holder til på taket, kvitres det fra Lia.

Følger med

Men problemet er ikke feid under teppet for godt: Kommunens folk har et våkent øye til saken.

– Vi kommer til å holde dette under oppsikt, for å se om noe er oversett. Skulle dere få ny informasjo­n er vi takknemlig for å bli informert, påpeker Ole Henrik Lia.

En rekke politiske partier har kontorer i det gamle kulturkont­oret.

Trine Stordalen (By og Nær) har meldt om elendig renhold, mens Hilde Forberg Andersen fra Miljøparti­et de Grønne har nevnt de karakteris­tiske krafselyde­r i veggen. Da ble mistanken om rotte- og museinvasj­on reist.

Men nå mener altså kommu- nens ledelse at lydene kommer fra noen nebbete aktører litt høyere oppe i systemet.

Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Rottejakte­n i Rådhusgata 2 er foreløpig innstilt, men si fra hvis du ser eller hører noe mistenkeli­g.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Rottejakte­n i Rådhusgata 2 er foreløpig innstilt, men si fra hvis du ser eller hører noe mistenkeli­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway