Varden

Turlaget til Lofoten

Mellom 150 og 200 mennesker benket seg på Gulsetsent­eret for å diskutere bydelens framtid.

-

Notodden Turlag har i år bestemt seg for å legge årets langtur til Lofoten.

I midten av juni drar de påmeldte med fly til Evenes for å oppleve Lofoten i midnattsso­lens årstid. Det er blant annet lagt opp til fottur til Tjeldbergt­inden, besøk på vikingmuse­et på Borg, byvandring i Svolvær. og besøk på Galleri Espolin i Storvågan.

IDÉMØTE:

SKIEN Soveby og datterby ble drabantbye­ne kalt en gang i tida, men det som er sikkert er at Gulset med sine rundt 10.000 innbyggere er Grenlands eneste drabantby, og det har den klart å bli i løpet av en generasjon.

Det er nemlig bare en generasjon siden Gulset var et svært grønt jorde med en gård på.

Spørsmålet er hva neste generasjon vil gjøre ut av Gulsetbyen.

Kom mange

Det var trangt rundt bordene, og alle som satt der fikk klar beskjed: Skriv på duken! Ikke bare navnet, men også gode forslag, og folk skrev.

Klosterøen og Scheensvas­sdragets Spadser- og Mandssangf­ore- ning slo an tonen, etter at daglig leder av Gulset Nærmiljøse­nter Gisle Lunde som hadde tatt initiative­t til møtet, hilste folk velkommen.

Det spesielle med Gulset er at alle er innflytter­e, sa Lunde å ga ordet til Pål Espen Wingaard som hadde bodd på Gulset i fem år, men kom egentlig fra lille Tananger.

– Skal man trives et sted må man ha bolig og jobb, det må være butikker, skole og barnehage der, sa han, men påpekte at alt det lot seg bytte ut. Det var ikke det som skapte tilhørighe­t til et sted.

Han pekte på behovet for en følelsesme­ssig tilhørighe­t. Det handler om identitet og en følelse av velvære.

Det er ledig

Wingaard hadde for øvrig googlet Gulset og funnet ut at det bodde 16.000 i bydelen, ble Skotfoss også lagt til, dreide det seg om 18.000 innbyggere, og da tilsvarer innbyggert­allet antallet beboere i Askimbyen. Da begynner det heller ikke å bli rart å si Gulsetbyen.

SANG:

– Men hvis vi ble 18.000 på en generasjon, blir vi vel 36.000 på neste, og hva da? ville han vite.

– En god bygd er et sted det er lett å få nye venner, var de enige om, men hvilken funksjon skal Gulset ha for Skien?

Utviklings­sjef i Skien kommune, Mette Gundersen var ikke i tvil om at det var fullt mulig å både satse på Skien sentrum samtidig som det ble satset på Gulset.

– Dessuten må vi ikke si at det er tomme lokaler, men ledige lokaler her. Vi må passe på språket vårt, minnet hun om.

Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Mellom 150 og 200 Gulsetboer­e fant veien til senteret i går kveld fotr å diskutere bydelens framtid.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Mellom 150 og 200 Gulsetboer­e fant veien til senteret i går kveld fotr å diskutere bydelens framtid.
 ??  ?? Kosterøens og Scheensvas­sdragets Spadser- og Mandsangfo­rening underholdt.
Kosterøens og Scheensvas­sdragets Spadser- og Mandsangfo­rening underholdt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway