Varden

Vinteren er over, men varmen drøyer

-

Vinteren ser ut til å ha sluppet taket i denne omgang, men det gode vårværet lar vente på seg i sør. Nord-Norge får det peneste været både i helgen og neste uke.

OSLO – Det har vært en mild mars med temperatur­er over normalen, så våren har egentlig kommet litt lengre enn den gjennomsni­ttlig skal på denne tiden av året, sier statsmeteo­rolog Terje Alsvik Walle i Meteorolog­isk institutt.

Han bekrefter at vinteren ser ut til å ha sluppet taket og sier at det ikke er noe som tyder på et tilbakefal­l av vintervær. Men det betyr dessverre ikke at godværet kommer med det første.

Walle forteller at været, både i helgen og neste uke, ikke vil by på de helt store overraskel­sene.

– Det blir ikke mye vind eller uvær, men et forholdsvi­s greit vårvær med litt mere skyer en

det man ønsker seg.

Gråvær

Lørdag kan befolkning­en i SørNorge, det vil si fra Trøndelag og sørover, vente seg gråvær og litt nedbør. De høye vårtempera­turene uteblir. Ifølge meteorolog­en vil temperatur­ene i Sør-Norge ligge mellom 5 og 8 grader i lavlandet. Mildest vil det være på Sørlandet.

Det som kommer av nedbør på dagen i sør, beveger seg til Nordland mot lørdag kveld. Det beste været lørdag vil man finne i Troms og Finnmark, der det ventes opphold og en del sol. Også lengst nord i Nordland vil man få smake på litt av godværet.

– Nord for Bodø vil det bli oppholdsvæ­r hele lørdagen, sier Walle.

Gløtt av sol

Søndag blir det opphold i store deler av Sør-Norge, men ikke noe strålende vær likevel. Walle forteller at det her ventes en del skyer, men at det kan hende at man enkelte steder også vil oppleve gløtt av sol.

I sør ventes en skiftende værtype i uken som kommer, med nedbør av og til. Temperatur­ene vil holde seg som i helgen, men det kan hende at de enkelte steder vil komme opp mot ti grader, som for eksempel i Oslo.

– Det kan bli solgløtt av og til, men ikke noe som blir langvarig, sier meteorolog­en. Han tror det er i Nord man vil få det beste været – og at det kommer i starten av neste uke. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway