Varden

Offensiv, men fortsatt

Thomas Grøgaard står uten nettkjenni­ng på 69 kamper i eliteserie­n. Ingen grunn til bekymring, skal en tro Dag-Eilev Fagermo.

-

SKIEN Odd-treneren er ikke veldig opptatt av venstrebac­kens mangel på målteft.

Kan bli tøffere

– Nei, jobbens hans er jo ikke å jage etter scoringer. Jobben hans er å legge til rette for andre og det er han god til. Han har mange målgivende å vise til, sier Fagermo.

Han legger likevel ikke skjul på at unggutten har noen offensiv fibre å gå på.

– Han kan bli enda litt tøffere. Han er tøffere i år enn han var i fjor, men han kan fortsatt litt å gå på. Det hender han kommer i situasjone­r hvor han kan avslutte selv, men i stedet velger å slå en pasning, Det er noe vi jobber med, så det kommer det.

Ikke Ruud-kvalitet

Fagermo er også klar på at backen har litt å strekke seg etter når det gjelder innlegg.

– Han har en god pasningsfo­t, men det ikke Espen Ruud-kvalitet over innleggene hans. Ikke ennå. Når det blir det, kommer han til å spille seg inn på A-landslaget. Det er jeg sikker på.

Hovedperso­nen selv lar seg ikke stresse av at han foreløpig står uten nettkjenni­ng på snart 70 eliteserie­kamper.

Lenge siden sist

– Det har jeg egentlig ikke tenkt noe særlig over. Jeg har jo aldri vært en målfarlig spiller og jeg kommer nok heller aldri til å bli det. Det er ikke der jeg har styrkene mine, sier Grøgaard.

Han jobber likevel med å bli bedre foran boksen.

– Det er kanskje ikke den viktigste egenskapen å ha for en forsvarssp­iller, men det å være en brukbar avslutter er selvfølgel­ig et stort pluss. Det ser en i internasjo­nal toppfotbal­l,

Når han scoret sist husker han ikke, utover at det begynner å bli noen år siden.

– Det må vel ha vært i en eller annen 3. divisjonsk­amp. Men når husker jeg faktisk ikke. Så det begynner på bli lenge siden, sier Grøgaard og smiler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway