Varden

Tok gull med naboen

Eirik Brandsdal spurtet ned Martin Johnsrud Sundby og tok et særdeles etterlengt­et NMgull i lagsprint sammen med kompis og nabo Øyvind Moen Fjeld på Beitostøle­n.

-

BEITOSTØLE­N Kjelsås-duoen har vært svært nær et NM-gull ved flere anledninge­r, men har kommet til kort hver gang. Torsdag var det endelig Brandsdal og Moen Fjelds tur til å stå øverst på seierspall­en.

– For meg betyr det mer å ta et gull i en stafett enn individuel­t. Kjelsås har betydd utrolig mye opp gjennom, og i tillegg har vi vært så nær tidligere. Jeg har gått åtte lagsprinte­r for Kjelsås tidligere, og har totalt fem medaljer, men ingen av dem i gull, sa Brandsdal til NTB etter målgang.

– Et par ganger har vi i tillegg falt og følt at vi mistet gullet, så dette var utrolig deilig og virkelig på tide, tilføyde han.

Godt naboskap

At han kunne bestige seierspall­ens øverste trinn sammen med klubbkamer­at Moen Fjeld betydde også litt ekstra.

– Det er ekstra stas å vinne sammen med Øyvind, som jeg har trent så mye med fra junioralde­ren og oppover. I tillegg er vi naboer. Han bor tre dører unna meg i samme oppgang, så det er litt artig, smilte Brandsdal.

De to Kjelsås-kompisene gikk sin femte NM-lagsprint sammen. To fjerdeplas­ser, en sølvmedalj­e og ett fall var fasiten etter de fire

VANT:

første.

– Jeg følte nesten at jeg skyldte Øyvind gull etter at jeg ramlet i finalen for tre år siden, smilte Brandsdal.

Sundby kom til kort

På Beitostøle­n torsdag hadde han selskap av Røa og Lilleham- mer i tet ut på sisterunde­n. Lillehamme­rs Martin Løwstrøm Nyenget måtte gi tapt mot slutten, mens Johnsrud Sunby og Brandsdal gjorde opp om gullet på oppløpet.

– Jeg har aldri møtt Martin i en stake-spurt tidligere, så jeg visste ikke helt hva som ventet meg, sa Brandsdal, som likevel vant rimelig enkelt.

Johnsrud Sundby måtte innse at han kom til kort.

– Jeg hadde håpet å få noen meter inn på oppløpet, men jeg var rett og slett ikke i nærheten av å være sterk nok, sa han.

Fredag fortsetter ski-NM med 10-kilometer skøyting. Der stiller Johnsrud Sundby til start. Brandsdal er mer tvilende.

– Jeg er ikke helt sikker, og må vurdere litt hva jeg gjør, sa gullvinner­en.

(NTB)

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX ?? Eirik Brandsdal (bildet) og Øyvind Fjeld Moen vant NM i lagsprint på Beitostøle­n torsdag.
FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Eirik Brandsdal (bildet) og Øyvind Fjeld Moen vant NM i lagsprint på Beitostøle­n torsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway