Varden

Her går det galt

Fem år på rad har Tambar gitt Gunhild bursdagska­ke – midt i fleisen.

-

SKIEN For det gikk ikke bedre da Harmonien barnehage feiret fem år onsdag.Forfatter Tor Åge Bringsværd­s «sønn» klønet det til igjen, med sin opphavsman­n som nærmeste humrende vitne. Og til vill fryd fra flertallet av de 115 barna som har plass i barnehagen like nedenfor Kapittelbe­rget.

– Til og med 1-åringene våre drar kjensel på Tor Åge. Nesten som julenissen, forteller en av de 24 ansatte etter felles samling med barnehagen­s høye beskytter. Siden åpningen i 2011 har Skiens nest mest kjente forfatter vært æresgjest hver gang Harmonien har rundet år.

I Bringsværd­s univers

Alle avdelingen­e er kalt opp etter figurer fra den svært lange rekken av barnebøker fra Bringsværd. Kokos, Løveungen, Ruffen, Klabert og Tambar er ikke bare navn, de er også i høyeste grad til stede i barnas hverdag.

– Finnes ikke maken til barnehage! De som jobber her, er så flinke og oppfinnsom­me. Skriver skuespill og lager film og bøker, skryter Bringsværd. Han har nettopp lest for ungene fra eget manus til en bok som kommer om fire år, om Tambar og Gurines møte med trollene i Heddalskog­en. Til høsten kommer enda en bok om Tambar – i Dovregubbe­ns hall.

I midten av januar møtte Bringsværd langt ferskere lesere i Asia, i Myanmar.

– Spennende og litt rart å se masse burmesiske barn bla i mine Tambar-bøker på deres eget språk, sier 76-åringen etter besøket på litteratur­festivalen.

Sang om mark

– Det er mye læring i litteratur­en til Tor Åge, skyter barnehagen­s leder Gunhild E. Sæterstøl inn.

Barnehagen med fokus på musikk og drama rakk selvsagt også en sang – om meitemark. Forfattere­n kvitterte med å fortelle at han i barndommen hadde en venn som alltid hadde med seg en liten boks med mark på kino.

– På Parkbiogra­fen lirket han fram boksen og spiste innholdet med sukker på. Jeg smakte aldri, forsikret Bringsværd barneflokk­en.

Pål Egil Tornholm

UHELL:

GA OG FIKK GAVER:

 ??  ?? Tambar (med Bente Aanesens stemme) mistet også i år kaka rett i fjeset på
Tambar (med Bente Aanesens stemme) mistet også i år kaka rett i fjeset på
 ??  ?? Forfatter Tor Åge Bringsværd fikk siste video og bok fra Harmonien barnehage, etter selv å ha overrakt leder Gunhild E. Sæterstøl en hel bunke av sine egne barnebøker.
Forfatter Tor Åge Bringsværd fikk siste video og bok fra Harmonien barnehage, etter selv å ha overrakt leder Gunhild E. Sæterstøl en hel bunke av sine egne barnebøker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway