Varden

Herlig, ung galskap i Skien-russens revy

Er du vårslapp? Ta deg en tur på russerevy; du får garantert et realt energikick av det.

-

SKIEN De raser gjennom hele skoleåret med lærere, avsindige rektorer, idiotsikke­r kommunikas­jon med smarttelef­oner, valgkamp og det å være kåt og gæren og bare ung.

«Avgangsår» har årets skiensruss kalt revyen sin. Da begynner vi selvsagt i august og rekker diverse politiske diskusjone­r, en helt på trynet rektor (stakkars mann!) og fortvila elever som vil bytte linje, til det hele kulminere med julekos og juleferie.

Spruter av energi

Revyen blir spilt i gymsalen, og den var stappet full av mammaer, pappaer og medelever på premieren i går. De 100 billettene var utsolgt. Til sammen er det solgt rundt 250 av de 300 billettene, så her handler det om å kjenne sin besøkelses­tid.

De spruter av energi og spillegled­e. Med sitt usedvanlig­e dyktige husorkeste­r i ryggen låter dette fra. Poengene er gode, og de spiller godt; selvsagt spiller de også seg selv, men det er ikke alltid like lett når en står på en scene.

Behersker kunsten

Varden måtte takke for seg etter første akt, men i første akt var det mange gode nummer. Politikerk­arikaturen­e under skoledebat­ten var ubetalelig­e.

Konstituer­t rektor Torgeir Berstad fikk passet sitt så til de grader påskrevet at vi får håpe mannen har hard hud ... Å skrive lange tekster på rim, er også en kunst de behersker, og at det finnes noen usedvanlig flott musikalske talenter blant dem, er det ingen tvil om.

Revy med juleferie

At også Gud er på Facebook er muligens ukjent for de fleste, men hadde vi tenkt oss om, burde vi vel ant det. At Vårherre til og begynne hadde litt problemer med å finne originale brukernavn og passord, var han antagelig ikke helt forberedt på, men alt ordnet seg til slutt.

Det at elevene hadde bygget

AVGANGSÅR:

RUSSEREVY:

en helt spesiell scene med catwalk som gikk ut mellom publikumsr­adene var en annen liten fiffig idé som fungerte veldig bra.

Revyen var altså bygd opp rundt de ti månedene elevene går på skolen. To akter med 20 minutters juleferie innimellom med salg av kaffe og hjemmelagd­e kaker var helt perfekt.

En liten minus var kanskje at skuespille­rne var litt for mye svartkledd­e. De ble rett og slett litt borte mot det like svarte sceneteppe­t, men for øvrig var sket- sjene gjennomarb­eidet og flotte. Musikken og kompet fungerte flott, og gjengen fortjener fullt hus resten av uka.

Så gjenstår det å se om tekstskriv­ing, øving og gode ideer har ødelagt for lesing og pugging. Uansett «Avgangsår» var en gjen- nomarbeide­t og god revy. Tommelen opp.

Ragnhild Johansen

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Praktfulle energispru­tende sketsjer fra skiensruss­en.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Praktfulle energispru­tende sketsjer fra skiensruss­en.
 ??  ?? Herlig revygalska­p fra skienselev­ene.
Herlig revygalska­p fra skienselev­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway