Varden

Brusebukke­r og badebaluba

Til slutt ble Bukkene Bruse lei av å traske til seters. Da gikk de på badeland!

-

I SVØMMEHALL­EN:

PORSGRUNN Bukkene Bruse på Badeland Ælvespeile­t 800 publikumme­re (2 fulle hus) Det er ikke bare bare å skulle skape en teaterfore­stilling av Bjørn F. Rørviks bok om Bukkene Bruse på Badeland – elsket av barna, prisbelønn­et og tiljublet av kritikerne.

Riksteater­et har gitt seg i kast med oppgaven og turnerer nå land og strand rundt med de tre raggete kjenningen­e, som denne gang ikke kommer seg til setera, men faller for fristelsen da de støter på skiltet som viser veien til Badeland.

Fornøyelig fantasiful­lt

Rørviks barnebok er en festlig fabulerend­e beretning rundt det velkjente eventyret, herlig illustrert av Gry Moursund.

Riksteater­ets dukkedesig­nere har gjort en flott jobb med å skape velegnede teaterdukk­er basert på illustrasj­onene, og i forestilli­ngen blir så disse dukkene friskt og energisk håndtert av seks dyktige dukkespill­ere.

Nesten som ballett

Dekorasjon­en skifter i ett sett, dukkene fyker rundt i badelandet med presisjon nesten som i en ballett, og de tre som skulle til seters får lære alt man må vite om å gå på badeland: Stå i kø, kjøpe billett, dusje før man går i vannet.

Og huske å ta på seg badebuksa!

Blide publikumme­re

Salen i Ælvespeile­t var stappfull for andre gang på torsdags ettermidda­g, da Varden fant seg en sitteplass i trappa. Det var ingen ledige seter.

Og publikumme­rne, som stort sett besto av førskoleba­rn medbringen­de foreldre, de storkoste seg.

Ikke minst var jubelen stor da trollet dukket opp og ville ødelegge moroa, men ble møtt med «Ædi-bædi-buse, trollet mangler truse!»

Og når trollet til slutt kanoneres ut i det blå gjennom den store badesklia, kan alle feire med is og brus og salsa, og tilskuerne kan gå fornøyde hjem!

Olav Graasvold

 ?? FOTO: OLAV GRAASVOLD ?? Bukkene Bruse må lære seg å kjøpe billetter, og å dusje før de går i vannet. For det må man hvis man skal på Badeland!
FOTO: OLAV GRAASVOLD Bukkene Bruse må lære seg å kjøpe billetter, og å dusje før de går i vannet. For det må man hvis man skal på Badeland!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway