Varden

Pizzadrøm tar helt av

290 millioner kroner la Domino’s UK på bordet for å sikre seg en real bit av det nordiske pizzamarke­det. Rolf Stavnem og Anders Aasen fra Skien har nå overlatt 20 prosent eierskap til britene.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

SKIEN Det 56 år gamle amerikansk­e pizzakonse­rnet driver forsking og utvikling på linje med et hvilket som helst industrise­lskap. De kjører en grønn politikk, og nå jobber de med å lage pizzadrone­r. Pizza levert av droner.

Men de er ikke der ennå. Forhandlin­gene mellom Skiens-karene og britene foregikk i London i tre dager med 20 advokater til stede. Så underskrev de kontrakt onsdag.

Vaert en makeløs suksess

– Dette har vaert en hyggelig reise, oppsummere­r Stavnem. Det er bare 22 måneder siden de åpnet sin første Domino’s-restaurant i Norge. Nå eier de ti, og maken til suksess er det knapt noen andre landene i Domino’s-kjeden som kan vise til.

Amerikaner­ne lurer på om nordmennen­e ikke spiser annet enn pizza.

Bygger en ny butikk i måneden

Avtalen med Domino’s UK, som er notert på London-børsen med en markedsver­di på 24 milliarder kroner, innebaerer at en helprofesj­onell partner er inn på eiersiden. Dermed har britene overtatt 49 prosent av eierandele­n av det islandske Domino’s og 20 prosent av det norske og svenske selskapet.

– Vi har jobbet mye, men nå skal vi jobbe enda mer, ler Aasen.

Investerin­gsplanen til britene går ut på å investere mellom to og 300 millioner kroner i en tre til femårs periode. De skal bygge mellom 100 og 150 restaurant­er. Det blir en restarant i måneden i 36 måneder både i Norge og Sverige.

– Det er bra å få med seg engelskmen­nene, ler de.

Pizza vokser

De snuser på Notodden og Bø og tror de vil åpne enda en i Skien. Dessuten Tønsberg, Kongsberg, Kristiansa­nd. Britene har stor tro på Norden. De har opsjon på å overta hele eierskapet for Island, Norge og Sverige i løpet av seks år.

Stavnem og Aasen traff antagelig planken i rett tid.

Mens hamburgerr­estaurante­ne går over ende an mas, vokser pizzaresta­urantene. Hvis pizzaen også er god, har du suksesskri­teriet.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? DOMINO’S: Rolf Stavnem (t.v.) og Anders Aasen skjøt gullfuglen da de fikk masterfran­schise for Norge og Sverige.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN DOMINO’S: Rolf Stavnem (t.v.) og Anders Aasen skjøt gullfuglen da de fikk masterfran­schise for Norge og Sverige.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway