Varden

– Si ja til bygg på Lie

Her på Lie kan det bli boliger og butikk. Men utbyggeren Fjellvåken Utvikling og rådmannen er uenige om hvor stort det kan bygges.

-

BAET FÅ JA:

SKIEN Planen er å bygge 50–70 boliger med aldersgrup­pen over 50 år som målgruppe, pluss butikk og andre naeringsar­ealer.

Det skal investeres 350 -400 millioner kroner i prosjektet. Oppstart for arbeidet er planlagt til våren 2017.

Bygningene skal blant annet ligge på den østlige delen av det som i dag er parkerings­plassen bak Lietorvet kjøpesente­r. Ca. 100 p-plasser forsvinner, men utbyggeren forplikter seg til å erstatte dem med like mange under bygget.

Uenige om hvor stort

Saken kommer opp i Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) tirsdag. Rådmannen sier i utgangspun­ktet ja til planene for den opp til seks etasjer høye bygningen, men mener det blir for stort og ruvende. Rådmannen har laget et alternativ­t forslag, med en sterkere nedtrappin­g av deler av bygget enn det utbyggeren foreslår.

Men Andreas Finsrud, daglig leder og styreleder i Fjellvåken Utvikling A/S, svarer at forslaget fra rådmannen ikke vil vaere mulig å bygge.

– Det har med økonomien i prosjektet å gjøre. Det er vanskelige grunnforho­ld, og vi må bygge 100 offentlig tilgjengel­ige parkerings­plasser. Vi er avhengig av et visst volum på dette bygget for å kunne realisere det med de kvaliteter vårt prosjekt legger opp til. Dette er ikke ment som en trussel fra vår side, det er en vurdering av hva som er økonomisk forsvarlig.

Støtte fra Bypartiet

Nå engasjerer Tommy Ballestad (Bypartiet) seg i saken. Han mener kommunen må gi grønt lys for forslaget fra utbyggeren.

– Dette er en utvikling i sentrum som er veldig ønsket, og den er helt i tråd med areal-- og transportp­lanen vi tidligere har vedtatt. Vi skal ha respekt for kirkebygge­t og la det vaere godt med luft rundt det. Men vi kan heller ikke la den hindre all utvikling i området. Nå et det lagt opp til et bredt åpent felt mellom baksiden av kirka og Lie kirkegård.

På 1990-tallet var det planer om en utbygging her. Den gang endte det med at planen ble skrinlagt. Tore Svarverud

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Utbygginge­n bak Skien kirke er sterkt ønsket, og bør realiseres etter utbyggeren­s forslag, mener Tommy Ballestad i Bypartiet.
FOTO: TORE SVARVERUD Utbygginge­n bak Skien kirke er sterkt ønsket, og bør realiseres etter utbyggeren­s forslag, mener Tommy Ballestad i Bypartiet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway