Varden

Mer aggressive metoder

-

Hadde en opplevelse på søndag jeg vil dele med lesere av avisen for å sette fokus på ren tigging og hva vi gjør for å støtte opp under dette. lang lang tid har jeg vaert en av dem som har kjøpt mat, varme klaer, tepper, puter og penger og prøvet å bidra for dem som ingenting har.

IDet startet med en hel familie som bodde i en campingvog­n oppe på Gulset, en dag var de plutselig borte – og det lå igjen hauger med søppel og avføring , et skikkelig griseri. Campingvog­nen sto igjen med åpen dør og huser nå hele områdets katter. Støttet også en dame i vinter som satt oppe på Frogner ved Kiwi, hun fikk en masse ting. Varme votter – klaer, dyne, mat og litt penger. Oppdaget etter kort tid at her var det ugler i mosen, bakmenn, og stoppet konsekvent. Må innrømme at jeg tror det beste om alle, og har ekstra omsorg for dem som faller utenfor, har lite eller ingenting. Men må vel si at jeg har våknet med et brak nå, og ser det som andre rundt har prøvet å fortelle i lang tid. Det sørgelige her er at «alle» rumenere blir nå tatt over en kam. For det finnes faktisk noen ytterst få av dem som yter litt også. De strikker, selger blomster eller blader. Oppdaget siste måned at det kommer bare fler og fler av dem til Porsgrunn og Skien, de har en helt annen attitude - rett og slett frekke. Fellesnevn­er her er at de roper høyt til deg, de har plakater rundt halsen der de ber om 50 kroner til famile og barn. De er naermest overalt, bensinstas­jonerhandl­esenter osv. Ved Rema 1000 på Gjemsø stoppet jeg etter badeturen, satt i bilen for å finne lommeboken, plutselig banket det på vinduet. Utenfor sto det en kar med plakat rundt halsen, viftet med hånden, ropte og pekte på plakaten. Jeg avviste ham med en gang. Gikk mot inngangsdø­ren – der satt det enda en med plakat rundt halsen. Hun ropte høyt og pekte på plakat, samme som mannen tidligere. Jeg gikk bare rett forbi Kjørte derfra til bensinstas­jonen ved Myren i Skien, der satt en dame midt i solsteken med plakat rundt halsen. Jeg syntes synd på henne – varmt osv. Kjøpte en is til henne, og tok ut noen penger jeg la i koppen hennes. Snur meg og går mot bilen, hørte etter noen sek litt støy bak meg, da dukket det opp 2 menn i 30å rs alderen. Den ene spiste på isen jeg hadde kjøpt til henne, den andre tømte koppen for mynter. Hun lo og skravlet med dem. Jeg snudde med og gikk tilbake. Holdt pekefinger frem og sa på engelsk ( de skjønte antageligv­is ikke noe av det) men pekefinger og mitt ansiktsutt­rykk levnet ingen tvil om hva jeg syntes om hele intermesso­et.

Det er ikke de fattigste vi har her i byen, men store organisert­e grupper. Det begynner faktisk å bli ganske ubehagelig.

Vi har naermest blitt innvadert av tiggere med bakmenn, jeg har laert min lekse. Jeg har vaert en av dem som har supportet i flere år, og ser nå at det er slike som meg som gjør at det kommer fler og fler. Det er ikke de fattigste vi har her i byen, men store organisert­e grupper. Det begynner faktisk å bli ganske ubehagelig at de får lov å sette seg til helt ved inngangsdø­ren til dagligvare og andre steder de har oppdaget at det frekventer­er besøk over snittet . Anne-Grethe Andersen Varden har bare kapasitet til å motta debattinnl­egg på e-post. Redaksjone­n forbeholde­r seg retten til å redigere innlegg. Alle innlegg må undertegne­s med fullt navn. Maks 4.000 tegn. Maks 2.000 tegn. Innlegg sendes til debatt@varden.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway