Varden

Rir for Norge i sitt første EM

-

ELEGANT:

Kristin Lie Aas og Danois har tatt steg etter steg, og nå kommer belønninge­n. I juli rir grenlandsd­uoen for Norge i EM. SKIEN – Det blir veldig spesielt. Konkurrans­en er beinhard, men jeg gleder meg, sier 19-åringen fra Grenland Rytterspor­tsklubb.

Helt ut av det blå kom uttaket ikke for telemarkin­gen. Hun er allerede landslagsr­ytter, har NM-sølv som junior og bronse som førsteårs i nåvaerende klasse, ung rytter.

Beste norske

Da hun stilte i fjorårets nordiske mesterskap, ble hun best av de norske. Sjetteplas­sen var mindre enn én prosent fra bronse.

Da virker EM-plassen helt logisk.

– Men vi var fem som var veldig aktuelle, og det var en for mye. Siden vi gjorde det bra i siste konkurrans­e, ser jeg det som at vi gjorde oss fortjent til denne sjansen, sier rytteren som også kunne deltatt i EM forrige sesong.

Lang reise

– Nå er vi ett nivå opp sammenlign­et med i fjor, og det føles mer riktig. Men jeg er spent – ikke minst på hvordan Danois tar den lange reisen, sier Kristin foran mesterskap­et som starter i Sevilla 18. juli.

Så mange andre bekymringe­r for 12 år gamle Danois, har hun ikke. De to har vaert et lag i fem år, og har utviklet seg sammen.

– Han er i sin beste alder, og har absolutt potensial til å utvikle seg enda mer, sier rytteren

DEBUT:

om vallaken hun trener med daglig.

Friår i Danmark

Det skjer i Danmark, der den lovende dressurryt­teren flyttet da hun tok et friår fra studier. Nå er det trening, trening og enda litt trening som er på ukeplanen.

Og tilvaerels­en blir ikke latere når hun skal forberede seg på den store nivåsjekke­n i Sevilla, der hver nasjon kan stille fire ryttere.

Det er ikke sikkert Kristin og Danois blir europamest­ere.

– Hehe – nei, det er ikke i tankene. Men hvis hesten er på sitt beste, kan vi kanskje vaere blant de 18 som får finaleplas­s. Det er ikke helt typisk at norske deltakere kommer så langt, og det betinger at vi ikke gjør en eneste feil, sier Kristin Lie Aas, som tar Danois med til Norge neste helg.

Da er det NM i Kristiansa­nd. Bjørn Borge

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? Kristin Lie Aas og Danois i elegant aksjon. Nå venter EM for telemarkin­gen.
BEGGE FOTO: PRIVAT Kristin Lie Aas og Danois i elegant aksjon. Nå venter EM for telemarkin­gen.
 ??  ?? Kristin og Danios starter i sitt første EM.
Kristin og Danios starter i sitt første EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway