Varden

Kort natt på heia

Guttene sov så lenge det varte i lavvo og jentene i gapahuk da DNT Ung koste seg på Gautefall, rapportere­r en av deltakerne:

- Tekst: Sondre Callaerts

«Vi dro på ettermidda­gen 3. juni til Tjennhuken gapahuk på Gautefall på overnattin­gstur. Vi var åtte ungdommer og to voksne.

Vi gikk 4 km til gapahuken og hvilte litt før vi satt opp lavvoen. Etter det hadde vi masse fine leker, som f.eks. gruppegjem­sel, titten-på-hjørnet, boksen går og mange andre leker. Vi fant til og med på vår egen lek. Vi kalte den for «Taktikk-løp». Den gikk ut på at du hadde to lag som sto på hver sin side av en bane som var delt i to på midten. Lagene skulle få alle sammen på laget over på andre siden uten å bli tatt. Når du ble tatt, måtte du gå på siden av banen, på motstander­ens side. Om du har sprunget over streken på motstander­ens side, kan du ikke hjelpe laget ditt mer. Den som har blitt tatt kan befris med å bli tatt på. Du kan bare ta mot- standerne hvis de er på din side. Leken ble veldig populaer, og vi kommer nok til å leke den igjen.

Badevann og kort natt

Guttene sov i lavvoen og jentene sov i gapahuken. På kvelden fyrte vi på grillen og spiste pølser og litt godt. Vi tok et kveldsbad i nydelig varmt vann, rett etter vi hadde spist, selv om det sto på badevettre­glene at vi ikke måtte bade rett etter maten. Men det gikk heldigvis bra. Kvelden gikk fort og det ble ganske fort sent, men vi fikk likevel sove noen timer. Tidlig om morgenen måtte guttene våkne til en blå himmel uten lavvo. Den hadde fløyet avgårde.

Flott område

Vi spiste frokost kl. 07.30 (på grunn av at guttene vekket jentene). Vi fisket og koste oss, mens en av guttene fikk veldig stor fangst: et tre. Han måtte klatre opp i treet for ingenting, fordi snøret hang fast i treet ved siden av i stedet. Med mye hjelp fikk han det løsnet.

Det var også en liten snekrekonk­urranse før vi dro, om hvem som kunne snekre den beste benken. Det ble veldig jevnt. Vi vil anbefale alle å dra hit og nyte det fine området og prøve de fine benkene. Hvem som hadde den fineste benken, bestemmer dere selv.

 ??  ?? SAMLET I HUKEN: Foran f.v. Julie Holte Vågsland og Sondre Callaerts.
SAMLET I HUKEN: Foran f.v. Julie Holte Vågsland og Sondre Callaerts.
 ??  ?? KALD PRØVE: Badevannet i tjennet måtte
KALD PRØVE: Badevannet i tjennet måtte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway