Varden

Sykkel for buss inn til Mogen

-

Mogen turisthytt­a ved nordenden av Møsvatn bytter i sommer ut buss med sykler. VINJE I mange år har den betjente DNT-hytta transporte­rt høyfjellsc­ruisegjest­er på den ca 3,5 kilometer lange grusveien mellom hytta og brygga der Fjellvåken legger til. I fjor takket den gamle minibussen for seg.

Vertskapet Kyle O´Donoghue og Marthe Isaksen på Mogen satte i gang med å finne en ny løsning, melder Telemark Turistfore­ning.

Løsningen for cruisegjes­tene som ikke vil gå strekninge­n, blir sykkel, med støtte fra Øst-Telemarken­s Brukseierf­orening og Sport1 Skien.

«En ny og spennende måte å oppleve Møsstrond på. Bestill høyfjellsc­ruise med Fjellvåken, ta fatt sykkelen den siste etappen inn til hytta, kos deg med kortreist lunsj, og nyt sykkelture­n tilbake til båten», skriver TT.

Syklene er valgt ut i fra driftssikk­erhet og er enkle å håndtere.

Daglig leder i Sport1 Skien, Erik Haagenrud, er ifølge pressemeld­ingenglad for å vaere en del av et så spennende prosjekt.

– Det å få fjellfolke­t rett på sykkel, med frisk luft fra første stund de entrer fjellheime­n, er en fantastisk smart ide. Det er flere og flere som sykler i fjellet, og mange vil nok kjenne igjen terrenget på grusveien inn til Mogen.

Marthe Isaksen på Mogen Turisthytt­e følger opp:

– Dette er et sporty og miljøvennl­ig alternativ til buss. Skulle det vaere noen som ikke har mulighet til å sykle inn til hytta, kjører vi en bil som kan frakte de som har behov for det.

Mogen åpner for sommeren lørdag 25. juni. Pål Egil Tornholm

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway