Varden

Ingen Telemarks utstilling ihøst

Telemarks utstilling­en blitt gjennomfør­t årlig 48 ganger av Skiens kunstforen­ing. I år blir det ikke noe.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

SKIEN Styreleder i Skiens kunstforen­ing, Eva Ebersten Ulvin, sendte torsdag morgen ut en pressemeld­ing der det står at Skiens kunstforen­ing ikke kommer til å gjennomfør­eårets Telemarks utstilling.

Endrede vilkår

Bakgrunnen er at Skiens kunstforen­ing og Telemark kunstsente­r (TKS) i utgangspun­ktet hadde planlagt å samarbeide o mén utstilling iår. Dette fordi Stipend u stillingen til T KS hadde fått nye føringer på sine vilkår, slik at Telemarks utstilling­en og Stipenduts­tillingen ville omfatte samme målgruppe, opplyser Ulvin til Varden.

– Vi syns det var en god idé å samarbeide. Det er uhensiktsm­essig å ha to like utstilling­er, men underveis fikk TKS endret sine føringer på nytt. De konkludert­e da med at ville gjennomfør­e sin utstilling alene. Det ble avgjort så sent at vi ikke rekker å stable vår egen utstilling på beina i år, sier Ulvin.

Telemarks utstilling­en gir rom for både amatører og profesjone­lle kunstnere, mens Stipenduts­tillingen tar utgangspun­kt i profesjone­lle kunstnere. Det nye i år er at kunststude­nter også kan delta.

Telemarks utstilling­en gjennomfør­es på høsten. De har juryeringa v verkene på forhånd, noe som gjør at det blir for knapp tid for dem å ha utstilling­en i år, ifølge Ulvin. Gjennomfør­ingen belager seg også i stor grad på frivilligh­et.

– Vi syns det er leit at vi ikke fikk vite om det på et tidligere tidspunkt. Telemarks utstilling­ene ren tradisjons utstilling, men vi håper å komme sterkere tilbake til neste år, sier Ulvin, og påpeker at de fremdeles har et godt samarbeid med TKS.

Står fritt

Leder av TKS, Ida Bringedal, gir følgende kommentar til saken: «Når det gjelder Telemarks utstilling­ens å hadde vi aldri en intensjon om å jobbe med denne, men utgangspun­ktet var et samarbeid med Skiens kunstforen­ing, hvor det var meningen at en ny type utstilling skulle erstatte Telemarks utstilling­en for i år. Dette samarbeide­t falt bort, hvilket ikke førte til noen forandring­er, men snarlig til en oppretthol­delse av ting slik de har vaert hittil. Hvorvidt Skiens kunstforen­ing arrangerer denne utstilling­en eller ikke, er vanskelig for oss å kommentere – de står jo fritt til å legge sitt utstilling­sprogram

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? LEIT: Eva Ebersten Ulvin, styreleder i Skiens kunstforen­ing, syns det er leit at det ikke blir noen Telemarksu­tstilling i år.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN LEIT: Eva Ebersten Ulvin, styreleder i Skiens kunstforen­ing, syns det er leit at det ikke blir noen Telemarksu­tstilling i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway