Varden

Det rigger seg til

Skien Live starter i dag. I går var det hoppende glede under rigging.

-

PÅ PLASS:

SKIEN – Salget går bra. Du får ikke noe tall nå, men vi har solgt mer festivalpa­ss enn tidligere. Vi har solgt en del heldagspas­s for lørdag, og det skjønner jeg, for det er et godt tilbud. Da får man både til barna på formiddage­n og rocken på kvelden, slår festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm fast.

Klart til lydprøver kl. 10

Varden treffer dem torsdag formiddag, dagen planlegges på festivalko­ntoret. Det meste skal på plass, det er nemlig lydprøver i dag, fredag kl. 10.

Skien Live arrangeres for fjerde gang. To dager i Hamburgsku­ret ytterst på Langbrygge­ne. Det rigges scene inne, og på utsiden mot vannet settes det opp border under tak. Større og flere enn i fjor. Høyballer hører med til sittegrupp­ene.

Vimpler og pynt skal opp, og hele området skal gjerdes inn.

Fredag og lørdag

Skien Live la tidlig ut den rocka spillelist­a for lørdagen, med Raga Rockers på toppen av plakaten. Pluss Spidergawd og lokale Aftenmenn.

– Lørdag har solgt bra. Nå har fredagen tatt igjen i salg. Her selger vi også mer bord enn til lørdagen, forklarer Kollstrøm.

Ikke så rart kanskje, her er programmet mer «voksent», med Bjørn Eidsvåg, Elly, Vev og Silya and the Sailors. Likevel, tipper de fleste må opp og røre på seg til

PLANLEGGIN­G:

musikken likevel. Skien Live kan selge 900 billetter per kveld, men selger 600 til barna på dagen slik at de får bedre plass.

Koselig å komme tilbake

Rundt 50 frivillige har meldt seg. Idrettslag­et Storm tar seg av vaktholdet. Mona Heisholt jobber hos Color Line og har ordnet seg fri. I likhet med Jon Ivar Betten har hun vaert frivillig de tre første årene også.

– Det er viktig for meg. Man bryter ikke en slik tradisjon. Jeg liker å sjaue og det er alltid noe å gjøre. Det er en bra gjeng som er med, så det er veldig koselig å komme tilbake hit, sier Mona. Betten er med i kaos-gruppen og trår til når noe må fikses.

Skjønner produksjon­en

Cecilie Kollstrøm kom som NRKproduse­nt i Oslo til Skien i forbindels­e med Melodi Grand Prix. Hennes høyre lokale hånd, Annett Kongerød Stabell, har jobbet som script i NRK og vaert med siden Klosterøya Live.

– Vi etablerte kontakt under gründeruka i Skien. Begge skjønner produksjon­sgangen. Noen ganger behøver vi ikke snakke engang, det går av seg selv, sier Cecilie Kollstrøm. Helge Ottesen

 ?? BEGGE FOTO: HELGE OTTESEN ?? Kort solpause for festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm (t.v.) og hennes høyre hånd Annett Kongerød Stabell. Baransvarl­ige Tonje Hildebrand­t tar av i midten.
BEGGE FOTO: HELGE OTTESEN Kort solpause for festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm (t.v.) og hennes høyre hånd Annett Kongerød Stabell. Baransvarl­ige Tonje Hildebrand­t tar av i midten.
 ??  ?? F.v. festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm, hennes høyre hånd Annett Kongerød Stabell, baransvarl­ig Tonje Hildebrand­t, Jon Ivar Betten fra kaos-gruppen og Mona Heisholt, rigger og ansvarlig for Øisteins blyant.
F.v. festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm, hennes høyre hånd Annett Kongerød Stabell, baransvarl­ig Tonje Hildebrand­t, Jon Ivar Betten fra kaos-gruppen og Mona Heisholt, rigger og ansvarlig for Øisteins blyant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway