Varden

Fikser konsert for Moldejazz

Rebecka Håland Skilbred og Lars Andreas Christense­n står for en av konsertene under årets Moldejazz.

-

UNGE PRODUSENTE­R:

SKIEN 23. juli, siste dag av den internasjo­nale jazzfestiv­al i Molde, står Morten Qvenild på scenen «Teateret vårt». Det kan Rebecka Håland Skilbred og Lars Andreas Christense­n fra Skien ta en god del av aeren for. De to har begge gått på jazzlinja på Sund Folkehøgsk­ole i Nord-Trøndelag det siste året, og er blant ni som ble plukket ut av Moldejazz til prosjektet «Unge produsente­r».

– Det er gøy og laererikt, men mye jobb, opplyser de.

Frie tøyler

I korte trekk innebaerer «Unge produsente­r» at et team, bestående av unge folk mellom 18–25 år fra flere steder i landet, alene skal arrangere en av konsertene under årets festival–med alt det innebaerer av jobb. De står blant at for booking, forvaltnin­g av budsjett, markedsfør­ing, scenografi og artistens tekniske raider.

– Vi har hatt veldig frie tøyler, men har hatt en veileder som har

BOOKET:

gitt oss hint om vi er på rett spor eller ikke, sier Håland Skilbred. De unge produsente­ne har møttes på to seminarer i Molde og har jobbet hver for seg i mellomtide­n. Nå gjenstår det å møtes et par dager før konserten for å sørge for at den går som planlagt.

Stolte av bookingen

Christense­n og Håland Skilbred forteller at det var et kick å bli spurt om å bidra til Moldejazz – europas eldste jazzfestiv­al. Nå gleder de seg stort til siste del av samarbeide­t og naturligvi­s også selve konserten. De er stolte av bookingen de har gjort.

– Vi ville ha en som er nyskapende, og samtidig tilfører noe nytt til årets program. Derfor er vi veldig fornøyde med å ha booket en så stor og aktuell artist. Han kom ut med soloprosje­ktet «Personal piano» i fjor, sier de.

Qvenild er en anerkjent jazzpianis­t fra Kongsberg og har spilt sammen med en rekke kjente vokalister som blant andre Solveig Slettahjel­l, Susanne Sundfør og Susanna Wallumrød. Under Moldejazz-konserten stiller han alene sammen med piano, en haug med elektronis­ke «duppedings­er» og et omfattende visuelt show, forklarer de to.

– Jeg er sikker på at det kommer til å ta av. Han treffer en stor målgruppe, sier Håland Skilbred. Vendy Berg Hegle

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? Lars Andreas Christense­n og Rebecka Håland Skilbred fra Skien er blant de ni personene som er plukket ut til Moldejazz-prosjektet «Unge Produsente­r»
FOTO: VENDY BERG HEGLE Lars Andreas Christense­n og Rebecka Håland Skilbred fra Skien er blant de ni personene som er plukket ut til Moldejazz-prosjektet «Unge Produsente­r»
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Morten Qvenild har samarbeide­t med en rekke kjente vokalister. Deriblant Solveig Slettahjel­l.
FOTO: NTB SCANPIX Morten Qvenild har samarbeide­t med en rekke kjente vokalister. Deriblant Solveig Slettahjel­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway