Varden

Bånn gass mot større mål

Fortsatt drømmer han om å kjøre Formel 1, men Joakim Halvorsen vet at det er mange, harde bølgetoppe­r unna. De første i Porsgrunn i helgen.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

I fjor vant den davaerende 18-åringen rubbel og bit i Grenland Grand Prix på hjemmebane.

Ett år senere stiller langesunds­gutten med ambisjoner om å gjøre det samme.

– Andre- og tredjeplas­s teller ikke, sier den raske tenåringen i Formel 4-klassen.

120 km/t

– 60 hester, 120 kilometer i timen, tilføyer han kjapt – for like godt å besvare standardsp­ørsmålet før det alltid kommer.

Halvorsen har større ambisjoner enn Grenland GP, men vet at det er viktig å gjøre jobben grundig – uansett arena.

Det kan åpne dører for framtidge mål.

– Det er vanskelig å tidfeste når jeg håper å komme meg videre, og da i første omgang til Formel 2. Veldig mye avhenger av prestasjon­er og resultater, og jeg synes dessuten at det er veldig viktig at man virkelig behersker én klasse før man går opp til den neste.

Neste år?

Han vedgår et lite håp om å kjøre F2 neste år, men tar det ikke for gitt. Mye skal klaffe, også den

BÅNN GASS:

økonomiske satsingen i en sport som koster.

Årets VM-runder i F4 er ennå ikke i gang. Slik omstendigh­etene ble, var det like greit, mener Halvorsen, som skulle kjørt første runde i Frankrike sist helg.

Unngikk bomtur

– En uke før fikk vi beskjed om at VM-runden var avlyst på grunn av streik og andre praktiske utfordring­er. Flommen som herjet der, ville uansett ført til at vi ikke hadde fått kjørt, så da ble det én bomtur mindre for vår del. Jeg har kjørt bomtur til Quatar, og det finnes kulere ting enn det.

Å konkurrere i et steinhardt selskap, har han mer sans for. Halvorsen har fått erfare at kampen for å komme seg fram internasjo­nalt, ikke byr på kompiskjør­ing.

Ikke kompiskjør­ing

Da han meldte seg på til Grenland GP, var det med et ørlite forbehold om at båten var like hel etter den planlagte VM-runden i Frankrike.

– Når vi kjører her i landet, er

det fem båter som konkurrere­r. I VM-rundene er det 30-35. Sjansen for kollisjone­r er selvsagt mye større, og man kommer ikke langt ved å vaere bare snill og høflig i et slikt selskap, sier han som forbereder seg på alvoret som starter i Tvedestran­d.

– Deretter er det Finland, Italia og Tyskland. Klart det koster mye, men vi reiser en gjeng sammen i bobil, så da kuttes utgiftene litt. Men reising er en nødvendig del av dette gamet. Man blir vant til det sier han som har tatt steget ut i en ganske an- nen verden enn den han debuterte i som GT 15-kjører for fem år siden.

– Men det har vaert like gøy hele tiden. Bare på litt forskjelli­ge måter.

VM og EM

VM-rundene er et naturlig mål for telemarkin­gen, men det kommer også et EM før båten settes på land.

Til høsten skal ett race i England avgjøre hvem som kan skryte på seg tittelen som europamest­er.

– Klart det teller å gjøre det bra i mesterskap. Der er man ekstra synlig for større team, forteller han som har ambisjoner om å vaere synlig på elva i Porsgrunn denne helgen.

Med 60 hester som yter 120 km/t mellom de krappe svingene.

– Man føler farten ganske greit når man sitter innelukket i båten, forsikrer føreren.

 ??  ?? Joakim Halvorsen lover bånn gass når han skal forsøke å repetere fjor-årets suksess i Grenland Grand Prix. I 2015 vant unggutten rubbel og bit.
Joakim Halvorsen lover bånn gass når han skal forsøke å repetere fjor-årets suksess i Grenland Grand Prix. I 2015 vant unggutten rubbel og bit.
 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? ACTION: Det er bra med luftige svev og action når Grenland Grand Prix kjøres midt i Porsgrunn.
FOTO: JOAKIM S. ENGER ACTION: Det er bra med luftige svev og action når Grenland Grand Prix kjøres midt i Porsgrunn.
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway