Varden

Sissi rekker ikke opp

Tre ganger har Ingrid «Sissi» Thanke (72) fått bot for å stå parkert her på Lie. Grunn: Hun rekker ikke fram til myntinnkas­tet på p-automaten.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Sissi er en som ikke lar seg stanse av sitt handikap. Hun fikk polio som barn, og er nå helt avhengig av rullestol og sin spesialbyg­de bil. Men bare hun får parkert sin Mercedes Vito, klarer hun seg helt fint på egen hånd. Lietorvet kjøpesente­r og Lie bydelshus er de vanligste turmålene på hennes byturer. Begge steder finnes det plasser som er reservert for forflytnin­gshemmede, med den ekstra plassen hun trenger i lengderetn­ingen for å få parkert så hun kan bruke rullestolh­eisen bak på bilen.

Må løse billett

På de parkerings­plassene som kommunen selv driver, er det greit nok. Der er det blå handikapsk­iltet i frontruta nok. Hun kan stå på disse plassene uten å risikere å få bot.

Men på andre siden av Liegata, utenfor Lie bydelshus, er det Q-park som har parkeringe­n. Der er det krav om billett også på handicap-plassene. Og her har hun et problem.

Rekker ikke opp

– Jeg kan gjerne betale for parkeringe­n. Men jeg rekker rett og slett ikke fram til myntinnkas­tet!

Sissi er ingen høy eller langlemmet person. Myntinnkas­tet og knappen for å be om billett er ca. halvannen meter over bakken. Åpningen der billetten kommer ut sitter nesten like høyt. Alt er 20–30 cm utenfor hennes rekkevidde, selv når hun heiser den elektriske rullestole­n opp i høyeste mulige posisjon.

Heller ikke om hun manøvrerer bilen inn mot billettaut­omaten før hun går ut av bilen, når hun fram. Da er hun høyt nok, men armene er ikke lange nok til at hun rekker fram.

– Det jeg har gjort noen ganger, er å stoppe opp og satt meg til å vente til det har kommet noen som kunne hjelpe. Men selv om Sissi ikke er den som sjenerer seg for å snakke med folk, er det å kunne klare seg på egen hånd viktig for henne.

– Jeg har fått p-gebyr på denne plassen tre ganger, forteller hun. Hver gang har hun blitt straffet med 760 kroner for ikke å ha betalt p-avgift.

– Jeg ser man kan betale med en app, men jeg har ikke smarttelef­on. Men nå har jeg skrevet til kommunen og klaget.

 ??  ?? FOR HØYT: Rullestolb­ruker Ingrid Thanke klarer ikke å betale for å parkere på
FOR HØYT: Rullestolb­ruker Ingrid Thanke klarer ikke å betale for å parkere på
 ??  ?? REKKER IKKE FRAM: Prøver Sissi å kjøre inntil p-automaten rekker hun fremdeles ikke fram for å betale.
REKKER IKKE FRAM: Prøver Sissi å kjøre inntil p-automaten rekker hun fremdeles ikke fram for å betale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway