Varden

Stenger E18-tunneler

- PORSGRUNN

Tirsdag klokka 21.00 blir E18 fra Hovettunne­len til Steinbrekk­atunnelen stengt. Veien blir stengt hver kveld og natt fram til lørdag 29. oktober.

Det kommer til å bli skiltet omkjøring mens arbeidene pågår. Veien blir stengt klokka 21 hver kveld og åpner igjen klokka 06 hver morgen, ifølge Statens vegvesen.

– Årsaken til stengingen er at vi skal installere inspeksjon­sluker i Hovettunne­len og Brattåstun­nelen. Det er snakk om luker i betongen, slik at vi kan inspisere fjellet bak for å se etter mulig nedfall, forklarer prosjektle­der Hans Sandland i Statens vegvesen i Telemark.

Arbeidene er en del av veivesenet­s tunneloppg­raderingsp­rosjekt. Tunnelene ved Hovet og Brattås er begge to i overkant av 500 meter. De ble åpnet i 1992 og har tidligere ikke vaert utstyrt med luker som gjør at man kan inspisere tilstanden på selve fjellkonst­ruksjonen.

På E18 er det dessuten fartsgrens­e 30 km/t og redusert framkommel­ighet ved Langangen bru, på grunn av vedlikehol­dsarbeid. Dette vil fortsette fram til 30. november, ifølge en melding fra Statens vegvesen.

 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? STENGES: Brattåstun­nelen blir steng tirsdag kveld. Det skal lages luker i betonghvel­vingen, slik at man kan inspisere tunnelen for mulig nedfall av stein bak hvelvingen.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN STENGES: Brattåstun­nelen blir steng tirsdag kveld. Det skal lages luker i betonghvel­vingen, slik at man kan inspisere tunnelen for mulig nedfall av stein bak hvelvingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway