Varden

Sp og KrF klare for nye forhandlin­ger om Forsvaret

- OSLO

HÅPER PÅ FORLIK: Senterpart­iet og KrF bekrefter at de er på vei tilbake til forhandlin­gene om langtidspl­anen for Forsvaret.

Bare de tre store partiene – Høyre, Frp og Ap – har forhandlet siden Sp, KrF og Venstre tok en pause fra samtalene for en ukes tid siden.

SV har trukket seg fra forhandlin­gene.

Senterpart­i-leder Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at det mandag har vaert uformelle kontakter, og at partiet er rede til å ta opp drøftingen­e igjen.

– Vi har signaliser­t tydelig til de andre partiene at det er lurt om vi setter oss ned sammen og med full kraft forsøker å komme fram til en enighet. Det kommer nye runder i løpet av uka, sier Vedum.

Også KrF er åpne for nye runder, bekrefter partiet overfor NTB.

Samtalene blir da løftet opp på parlamenta­risk leder-nivå. Vedum mener det var nødvendig å ta et avbrekk for å gi et signal til regjerings­partiene om at det var reell fare for muligheten for å nå fram til et bredt forlik.

– I begynnelse­n var det bare en diskusjon mellom komitémedl­emmene. De har mindre mandat enn de parlamenta­riske lederne, sier han.

Senterpart­iet har vaert motstander av innkjøp av nye overvåking­sfly, men dette er et punkt

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har håp om å nå fram til et bredt forlik om langtidspl­anen for Forsvaret.
FOTO: NTB SCANPIX Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har håp om å nå fram til et bredt forlik om langtidspl­anen for Forsvaret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway