Varden

Tjener ikke rått på pub likumsve kst

Mens Rosenborg styrer mot to millioner i overskudd på publikumsi­nntekter, gir tidenes beste Oddbesøk «noen hundretuse­ner».

- SKIEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Rosenborg har budsjetter­t med publikumsi­nntekter på totalt 27,7 millioner, og totalt havner trønderklu­bben på drøyt 30.

For Odds del er det mer beskjedent, selv om 2016-sesongen har gitt vekst.

Kunne tjent mer

Einar Håndlykken og Odd kunne trolig tjent mer penger på billettsal­get sitt. Årets overskudd på billettsal­g ender på fjorårets nivå, en fortjenest­e på «noen hundre tusener» kroner.

– Det har aldri vaert målet vårt å tjene mest mulig på kort tid. Vi tenker langsiktig, og derfor har vi en lav prisprofil på våre billetter. Vi mener det er bedre å tjene litt mindre penger i året over flere år, enn at det svinger fra år til år, forklarer han.

– I tillegg mener vi det er viktig å skape atmosfaere på Skagerak Arena, derfor er det ikke vårt mål å tjene mest mulig penger på hver enkelt tilskuer, skyter han inn.

I 2015-sesongen kom Odds hjemmesnit­t nesten opp på 8.000 tilskuere, og det har vaert stigende fra år til år.

Over 8.000 i snitt

Denne sesongen er i ferd med å stige over den magiske 8000-grensen i publikumss­nitt.

Fjorårets 7.012 er man tre unna. I skrivende stund ligger snittet til skiensklub­ben på 7.909, men salget inn mot søndagens kamp er så godt at 8.000 ganske sikkert blir passert.

– Det kommer vi ganske sikkert til å gjøre, for allerede nå er det solgt over 7.000 billetter til sesongens siste hjemmekamp, sier Einar Håndlykken.

Super regi

Med 2-1-seieren over Rosenborg søndag, kunne ikke sesongavsl­utningen ha vaert regissert bedre.

– Det er helt optimalt at vi vant mot Rosenborg, legger han til.

Og det er trolig nok til å bikke snittet over 8.000.

– Jeg er egentlig litt overrasket over at vi har et slikt snitt med én kamp igjen å spille, spesielt meg tanke på at vi ikke har hatt noen god høssesong. Tallene kunne vaert enda bedre, sier Håndlykken.

Det er to måter å måle interessen fra publikum, forruten snittet for hele sesongen. Man kan se på toppoppgjø­rene, altså toppnivået, ellers er det alltids interessan­t å se på de dårligst besøkte kampene.

– Det er helt korrekt. Skal jeg analysere tallene så ser jeg kjapt at vi har et høyt bunnivå, og det er positivt og egentlig forventet ut fra vår profil, legger han til.

Den svakest besøkte hjemmekamp­en var mot Start med 6.440 tilskuere som løste billett.

Det har aldri vaert målet vårt å tjene mest mulig på tilskuere på kort tid. Vi tenker langsiktig. Einar Håndlykken, daglig leder Odd

 ??  ?? HISTORISK: Sesongen 2016 vil skrive seg inn som en historisk god sesong for Odd, i det minste hva publikumsn­itt angår. Trolig vil skiensklub­ben passere 8.000 tilskuere i snitt søndag. – Det er helt strålende, mener Einar Håndlykken, Odds daglige leder.
HISTORISK: Sesongen 2016 vil skrive seg inn som en historisk god sesong for Odd, i det minste hva publikumsn­itt angår. Trolig vil skiensklub­ben passere 8.000 tilskuere i snitt søndag. – Det er helt strålende, mener Einar Håndlykken, Odds daglige leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway