Varden

Skal vaere med i stor-o ppsetning

Andreas Hoff fra Porsgrunn skal dele scene med et stjernespe­kket lag når «Les Misérables» settes opp på Folketeate­ret.

- OSLO Hege Løvdal Gulseth/NTB

Andreas Hoff har fått rollen som Enjolras, studentled­eren som fører an kampen for å frigjøre de undertrykt­e i Frankrike.

– Dette er spinnvilt. Jeg må klype meg selv i armen flere ganger om dagen, sier han.

Kjempet mot 850

«Les Misérables» er en av tidenes mest populaere musikaler, og den er satt opp i Norge en rekke ganger tidligere. At Hoff skulle ende opp med en av hovedrolle­ne hadde han ikke sett for seg da han møtte opp til audition.

– Det var 850 andre foran meg i køen, så jeg vurderte å bare ta første buss hjem, forteller han.

Men Hoff overtalte seg selv til å bli vaerende og stilte seg opp i køen av håpefulle talenter.

– Jeg tenkte at jeg i beste fall kunne få en plass bakerst i koret.

Dør hver kveld

Sangeren gikk imidlertid videre til den en audition-runden etter den andre, og for to uker siden ble han tilbudt rollen som Enjolras, en mann som står på barrikaden­e for det han tror på, men som til slutt blir drept i kamp.

– Jeg må dø på scenen hver kveld, ler Hoff.

Porsgrunns­mannen blir del av et stjernespe­kket lag.

«Stjernekam­p»-utdankede Håvard Bakke er klar for å spille Javert – og ga på mandagens pressetref­f til beste samme mektige sang som han framførte på NRKdirekte­n da musikal sto på konkurrans­eprogramme­t.

– Jeg sa ja til dette før sommeren, og det var hardt å ikke si noe! Men som produsente­n sa: Det var bra jeg ikke røk ut på «Les Misérables»-sangen, ler Bakke, som deler rollen med Hans Marius Hoff Mittet.

Marion Ravn og Jenny Langlo deler rollene som Eponine og Cosette, mens Dennis Storhøi i rollen som krovert. Haddy Njie og Karin Park alternerer som tragiske Fantine, mens Mariann Hole er krovertinn­e.

André Søfteland spiller selveste Jean Valjean.

På bokmål

«Kampen om tungtvanne­t»- og «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er ikke det aller første navnet som dukker opp i hodet når man tenker storslagen teatermusi­kal – heller ikke i den prisbelønt­e dramaregis­sørens eget hode.

– Jeg har aldri gjort noen av de store musikalene, det har jeg bevisst valgt bort, fordi jeg føler musikken kan komme i veien. Det er kun to musikaler jeg har hatt lyst til å gjøre, og «Les Misérables» er én av dem, med sitt store drama som handler om veldig store ting, sier Sørensen. Han har planene klare for «sin» Les Misérables:

– Jeg vil naerme meg boken så mye som mulig, og prøve å gå enda bredere til verks og hente inn en slags realisme.

Først skal «Les Misérables» oversettes på ny til bokmål, noe Sørensen selv akter å gjøre i samarbeid med Halstensen.

– Den finnes bare på nynorsk og dialekt, så nå blir det også bokmål, sier Atle Halstensen og røper at prøvene begynner i juni neste år.

 ??  ?? STUDENTLED­ER: Andreas Hoff har fått rollen som den kamplystne studentled­eren når Les Misérables settes opp på Folk eteateret høsten 2017. Målet er at musikalen skal gå i to sesonger, men det planlegges i første omgang frem til jul.
STUDENTLED­ER: Andreas Hoff har fått rollen som den kamplystne studentled­eren når Les Misérables settes opp på Folk eteateret høsten 2017. Målet er at musikalen skal gå i to sesonger, men det planlegges i første omgang frem til jul.
 ??  ?? KVINNEROLL­ENE: Regissør Per-Olav Sørensen med f. v.: Mariann Hole, Jenny Langlo, Haddy Njie, Karin Park og Marion Ravn.
KVINNEROLL­ENE: Regissør Per-Olav Sørensen med f. v.: Mariann Hole, Jenny Langlo, Haddy Njie, Karin Park og Marion Ravn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway