Varden

Hvem rykker opp og hvem går ned?

Årets fotballses­ong for herrer begynner for alvor å naerme seg slutten. Se hvilke lag som rykker opp og hvem som rykker ned.

- SKIEN Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

I 7. divisjon er det fortsatt ikke hundre prosent avgjort hvem som rykker opp, men mye skal gå galt om ikke Storm 2 blir å se i 6. divisjon kommende sesong. Laget slo Siljan hele 7–1 på borteba- ne i den første av to kvalifiser­ingsfinale­r. Returoppgj­øret spilles førstkomme­nde lørdag.

I 6. divisjon er det klart at Kjapp rykker opp, mens Åfoss, Herre og Eidanger 2 rykker ned.

I 5. divisjon har det meste dreid seg om Storm og Herkules denne sesongen. Sistnevnte trakk til slutt det lengst strået og er klare for neste års 4. divisjon. Gulset, Kragerø og Brevik endte i motsatt ende og må ta den tunge turen ned i 6. divisjon.

Topp tre

I 4. divisjon er det ingen som rykker opp. Sannidal, Heddal og Eidanger må derimot ta turen ned.

Neste års 4. divisjon blir sannsynlig­vis langt tøffere enn årets. Det spår i alle fall Hei-trener Daniel Christense­n. Porsgrunns­laget vant årets 4. divisjonen, ett fattig poeng foran Uraedd.

– Vi hadde som målsetting å bli topp tre. Det endte med at vi vant og det er vi selvfølgel­ig veldig fornøyde med, sier Hei-treneren.

Ikke opprykk

Under normale omstendigh­eter ville årets seriemeste­rskap gitt opprykk og spill i 3. divisjon neste sesong, men på grunn av omlegging til nytt seriesyste­m er det i år ingen som rykker opp fra 4. divisjon.

– Det har jo vaert en litt spesiell sesong. Det å vite at ingen

rykker opp gjør jo at en må finne andre måter å motivere spillerne på. Det føler jeg at vi har lykkes bra med. Vi har blant annet klart å skape en veldig rivaliseri­ng mellom klubbene og det har gitt resultater.

Hei vant 16 av årets 22 kamper. To endte uavgjort og fire endte med tap. Målforskje­llen på 93–35 er det heller ikke noe å utsette på.

Seks strake seiere

– Vi hadde en liten periode på sensommere­n hvor det ikke gikk helt på skinner. Da gikk vi på tre tap og en uavgjort på kort tid, men i det siste har det gått veldig bra, sier Christense­n og viser til at laget avsluttet med seks strake trepoenger­e.

Hei-treneren håper å fortsette i samme spor når sesongen sparkes i gang igjen.

– Vi har ikke satt oss ned og diskutert konkrete målsetting­er for kommende sesong, men vi har vel en målsetting om å bli topp fire. Det bør vaere overkommel­ig, sier Christense­n, vel vitende om at det fort kan vise seg lettere sagt enn gjort.

Bra bredde

– Det blir garantert tøft. Neste sesong kommer vi til å møte lag som Skarphedin og Notodden 2, så vi kommer ikke til å få noe som helst gratis. Men vi har bra bredde i stallen, både når det gjelder juniorspil­lere og a-lagsspille­re, så vi er optimister.

For det er ikke bare i 4. divisjon Hei har imponert denne sesongen. Også i divisjonen under har det gått bra for grønntrøye­ne fra Heistad.

Laget endte til slutt på en imponerend­e tredjeplas­s. Bak Storm og Herkules.

– Vi satte oss som mål å komme topp tre også i 5. divisjon. Vi viste at det ville bli tøft, men vi klarte det til slutt og det er vi veldig stolte av.

Laget slo blant annet Storm med 5–3 på bortebane, noe som hjalp Herkules til seier i divisjonen og opprykk.

 ??  ?? JUBEL: Christoffe­r Riis og Herkules endte til slutt tre poeng foran Storm på tabellen i årets 5 divisjon og er dermed klarfor spill i 4. divisjon kommende sesong.
JUBEL: Christoffe­r Riis og Herkules endte til slutt tre poeng foran Storm på tabellen i årets 5 divisjon og er dermed klarfor spill i 4. divisjon kommende sesong.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KRETSMESTE­R: Hei ble kretsmeste­re etter å ha gått til topps i 4. divisjon.
FOTO: PRIVAT KRETSMESTE­R: Hei ble kretsmeste­re etter å ha gått til topps i 4. divisjon.
 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? OPRYKK: Kjapp er klare for spill i 5. divisjon kommende sesong.
FOTO: MORTEN SKIFJELD OPRYKK: Kjapp er klare for spill i 5. divisjon kommende sesong.
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? NESTEN KLARE: Storms Fredrik Treborg (f.v.), Thomas Pedersen, Henrik Taalesen og Even Gulliksen er så godt som klare for 6, divisjon neste sesong.
FOTO: NILS-TORE OLSEN NESTEN KLARE: Storms Fredrik Treborg (f.v.), Thomas Pedersen, Henrik Taalesen og Even Gulliksen er så godt som klare for 6, divisjon neste sesong.
 ??  ?? BERGET PLASSEN: Stian Parkstad Johansen og Ulefoss blir å se i 4. divisjon også neste sesong.
BERGET PLASSEN: Stian Parkstad Johansen og Ulefoss blir å se i 4. divisjon også neste sesong.
 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway