Varden

Etterforsk­er for fullt

Det er gått fem måneder siden advokat Stein Birger Johnsen (47) ble siktet for økonomisk utroskap. – Vi etterforsk­er saken med stort trykk, sier politiet.

- Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Onsdag 25. oktober gikk politiet til razzia mot Stein Birger Johnsens kontorer. De pågrep Johnsen i Porsgrunn og slo samtidig til mot kontoret hans i Henrik Ibsens gate 4 i Skien og Rauland Invest sine kontorer i Rauland.

Politifolk­ene bar ut eske etter eske med dokumenter og regnskap. Nå har etterforsk­erne hatt fem måneder på seg til å undersøke dokumenten­e og se om de gir bevis som kan underbygge siktelsen om grov økonomisk utroskap.

– Det er et enormt stor beslag som vi arbeider med fortsatt. Vi har hatt stort trykk på etterforsk­ingen etter sommerferi­en, sier politiadvo­kat Gunstein Bjørgum.

– Siktelsen er uendret

Han forteller at det har vaert et mål for politiet å bli ferdig med etterforsk­ingen i løpet av høsten, men han kan ikke love noen dato.

– Vi ønsker også en rask avgjørelse på denne saken. Foreløpig er siktelsen uendret, sier Bjørgum.

Stein Birger Johnsen har fra første dag nektet blankt for beskyldnin­gene om økonomisk utroskap mot Rauland Invest og trusler mot tidligere forretning­spartner Erlend Follegg.

«Jeg er ikke i tvil om at etterforsk­ingen vil frifinne meg for disse anklagene,» skrev Johnsen selv i et åpent brev som sto på trykk i Varden i mai, men det vil i så fall ta lengre tid enn fem måneder.

I dag er det hans forsvarer, Johan Henrik Frøstrup, som uttaler seg på Johnsens vegne.

Menneskeli­g belastning

– Jeg har fått innsyn i alle etter-forskingsd okumenter, og jeg har ikke sett ett som styrker mistanken mot Stein Birger Johnsen, sier han.

Frøstrup synes det går langsomt med politiets etterforsk­ing.

– Men det er bedre at det går sent hvis det betyr at det gjøres en grundig og god jobb, sier han.

Frøstrup sier at det er en belastning for Stein Birger Johnsen - både mennesklig å økonomisk - å ha den alvorlige siktelsen hengende over seg.

– Så lenge saken ikke er avklart er livet hans satt på vent. Han har jobb og noen inntekter, men det er ikke slik det var. Han har fratrådt sine styreverv mens etterforsk­ingen pågår, sier Frøstrup.

Tidligere i høst meldte Telemarksa­visa at Johnsen overtok hele Rauland Invest AS, et selskap han eide 1/3 av fra før. Rauland Invest AS hadde et overskudd før skatt på 4,7 millioner kroner i 2015.

 ?? ARKIVFOTO ?? OPPRETTHOL­DER SIKTELSEN: Politiadvo­kat Gunstein Bjørgum forteller at siktelsen mot Stein Birger Johnsen er uendret. Politiet ønsker rask avklaring, men forteller at det er enorme mengder dokumenter som skal gjennomgås.
ARKIVFOTO OPPRETTHOL­DER SIKTELSEN: Politiadvo­kat Gunstein Bjørgum forteller at siktelsen mot Stein Birger Johnsen er uendret. Politiet ønsker rask avklaring, men forteller at det er enorme mengder dokumenter som skal gjennomgås.
 ??  ?? ADVOKAT: Johan Henrik Frøstrup er Stein Birger Johnsens advokat.
ADVOKAT: Johan Henrik Frøstrup er Stein Birger Johnsens advokat.
 ??  ?? SIKTET: Stein Birger Johnsen mener han er uskyldig i siktelsen.
SIKTET: Stein Birger Johnsen mener han er uskyldig i siktelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway