Varden

Fortviler over skyteba

Skyteaktiv­iteten har økt med 300 prosent. Nå forlanger naboen at skytebanen stenges.

- SILJAN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Når skuddsalve­ne går på den andre sida av vannet, er det nesten ikke ørens lyd å få ute. Og det er ikke over på et kvarter. Det går i ett, og det kan holde på i timevis. Nå har hytteeiern­e ved Meitjern i Siljan fått nok. De har engasjert advokat og skrevet brev til Fylkesmann­en i Telemark der de forlanger at Veidebu skytebane på skienssida av det lille vannet blir stengt, i alle fall midlertidi­g.

– Det bør stenges til vi får en avklaring av forholdene. Er det de gjør tillatt? Vi mener at det ikke er det når skytingen har økt i omfang, slik den har gjort, sier Roger Andersen, som er talsperson for de 21 hytteeiern­e.

Grense på 85.000 skudd

Andersen mener at omfanget har økt med 300 prosent – og dokumentas­jonen på det har han fra skyteliste­ne til Skien Jeger- og Fiskerfore­ning.

– Tillatelse­n fra 2003 er vel den som gjelder ennå? De har brutt grensen på 85.000 skudd, uten å søke eller spørre noen om lov. De har vaert oppe i 150.000 hagleskudd pluss 6.500 rifleskudd. De skyter altså det dobbelte av det de har lov til, og i tillegg skytes det ofte fast på lørdager. Enda det i tillatelse­n heter at skyting i helger bare skal vaere knyttet til stevner og arrangemen­ter, har de begynt å bruke lørdag som fast øvingsdag, sier Roger Andersen, som mener kosen med å komme på hytta i helgene er borte, og verdien på hytta forringes.

– Før gikk vi tur rundt vannet, men det har vi sluttet med nå, for skytingen holder ofte på lenge, sier Christina Andersen.

Tomhylser i vannet

Nedenfor hytta flyter det hundrevis av tomhylser. Familien Andersen synes det er underlig at de bare kastes i vannet.

I et svar til Fylkesmann­en om dette skriver leder Ole Martin Meland i Skien Jeger og Fiskerfore­ning: «Det er etablert en lense som skal sørge for at disse proppene ikke sprer seg unødvendig. I tillegg er det etablert en sperre i bekken slik at proppene som kommer forbi lensa ikke siger ut i Heivannet. Skien JFF har rutiner på regelmessi­g rydding i Meitjenn og utfører slikt arbeide tre ganger i året.»

– Hylsene er her hele året. Det de gjør er ikke nok. Og den lensa de har anlagt, har de vel ikke spurt noen om lov til å anlegge? Den sperrer av en firedel av vannet og hindrer ferdsel med kano ut til Heivannet, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway