Varden

Fryktet rollebland­ing

Gutteklubb­en der ordfører Kåss er medlem har vaert i disputt med kommunens skjenkeavd­eling. Leder for klubben er også ordføreren­s spesialråd­giver på rådhuset.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

MEDLEM:

– Jeg har overlatt all eventuell politisk involverin­g i denne saken til varaordfør­eren for å unngå unødvendig rollebland­ing, sier ordfører Robin Kåss.

Borgerklub­ben Humanitas er politisk topptung. Blant medlemmene finner vi både ordfører Robin Kåss og Høyres Esben Storvand, som i fjor kivet med Kåss om ordførerkj­edet. Klubben samles blant annet til matkvelder et par ganger i måneden, og da vanker det både pjoltere og noen flasker vin.

Ny bevilling

Klubben har søkt fornyet skjenkebev­illing – og er dermed også underlagt den alkoholpol­itiske handlingsp­lanen som både Kåss og Storvand har vaert med å vedta.

Nå er regimet strammet inn. Det betyr at alle som har permanent skjenkebev­illing også må ha serverings­bevilling. Det har ført til økt krav om kursing.

– Det var noen av medlemmene våre som ble litt frustrert over dette, men kommunen har sitt på det tørre, sier Kjell Lillestøl,

RÅDGIVER:

som er leder av Borgerklub­ben Humanitas. I fjor fikk han også en ny stillingst­ittel i Porsgrunn kommune: Spesialråd­giver for Robin Kåss.

Han understrek­er at de forskjelli­ge rollene ikke har noe med hverandre å gjøre.

– Vi er en frivillig organisasj­on, og det har ikke noe med jobbene våre å gjøre, sier han.

Lillestøl vedgår at det har vaert en disputt, men at de nå er innstilt på å innrette seg etter nye krav. I løpet av uka skal et medlem ta det kurset som er nødvendig for å hanke inn serverings­bevilling. I utgangspun­ktet skulle denne vaert på plass, men borgerklub­ben fikk det utsatt til 1. november.

– Likt for alle

Stian Stiansen er virksomhet­sleder for Serviceave­lingen som håndterer skjenkesøk­naden. Han sier at loven må vaere lik for alle – og presiserer at kurset som kreves for å få serverings­bevilling er av det enkle slaget. Kravet kan også omgås dersom man søker ambulerend­e skjenkebev­illing. Det vil si at man søker hver gang man skal ha noe i glasset, i stedet for permanent bevilling.

 ?? ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Ordfører Robin Kåss (Ap) vil unngå rollebland­ing og har bedt varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap, til høyre) håndtere saken.
ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Ordfører Robin Kåss (Ap) vil unngå rollebland­ing og har bedt varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap, til høyre) håndtere saken.
 ??  ?? Kjell Lillestøl er både leder av Borgerklub­ben Humanitas og spesialråd­giver for ordfører Robin Kåss.
Kjell Lillestøl er både leder av Borgerklub­ben Humanitas og spesialråd­giver for ordfører Robin Kåss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway