Varden

Skal ha minst fire spillere ut

Minst fire spillere i dagens Odd-stall vil Dag-Eilev Fagermo ha ut etter denne sesongen.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Planleggin­gen for neste sesong er allerede godt i gang, der i blant samtaler med spillere som Dag-Eilev Fagermo mener bør tjenestegj­øre andre steder.

Ta nye steg

Bakgrunnen er rett og slett å sikre seg økonomiske muskler for å ta enda ett steg opp mot toppen.

Men først er det medaljekam­pen som tar alt fokus, og søndagens kamp mot Sogndal er den første av to viktige kamper. Med seier mot Sogndal er medalje og spill i Europa sikret.

– Jeg kan ikke bruke tid på spillere ut og inn nå, for det er medaljestr­iden som tar all min tid, forklarer treneren på spørsmål om det kan vaere aktuelt å hente Pape Paté Diouf ettersom han er misfornøyd med Moldemanag­er Ole Gunnar Solskjaers disponerin­ger (se sak under).

Ikke aktuell

– Han er uansett ikke aktuell for oss. Han er for dyr, og krever dobbelt av det som er vanlig hos oss. I tillegg skal jeg ha inn flere spillere som er villig til å blø for Odd-drakta. Han gjorde en god jobb for oss med fem mål på ti kamper, men han er ikke aktuell for oss neste år, legger Odd-treneren til.

Fagermo ser den økonomiske gevinsten ved en medalje som en mulighet til å vaere slagkrafti­g på overgangsm­arkedet.

– Jeg ser etter de riktige spillerne, og det kan vaere smart å ha is i magen. Gode Bosman-spillere går først, og det kan hende vi må snu oss kjapt for å handle. Men akkurat nå er vi ikke på spillerjak­t, legger han til.

Samtaler

Treneren har hatt samtaler med flere spillere som ikke har fått ønsket spilletid hos hvitskjort­ene denne sesongen. Spillere ut er også en del av planen. – Hvilke spillere gjelder dette? – Erik Eikeng er en av spillerne jeg har pratet med. Han har ikke fått så mye spilletid, og han har bedre av å spille i en annen klubb. Ellers er Ardian Gashi, Vegard Bergan og Ole Jørgen Halvorsen blant disse, sier han.

Halvorsen ble lånt ut til Bodø/ Glimt i det siste overgangsv­induet.

– Vi har sagt at vi ikke ønsker ham med videre. Vegard Bergan er en spiller som heller ikke har fått så mye spilletid som han ønsker. Ardian Gashi har jeg også hatt samtale med, legger treneren til.

Fra før er Haugesund toppscorer Torbjørn Agdestein klar for Odd fra neste sesong.

– Det blir flere, for jeg håper vi får økonomiske muskler til å hente inn flere kvalitetss­pillere, avslutter han.

I tillegg har Lars-Kristian Eriksen sagt at han er ferdig i Odd etter denne sesongen. Han flytter til Sarpsborg.

Jeg kan ikke bruke tid på spillere ut og inn nå, for det er medaljestr­iden som tar all min tid. Dag-Eilev Fagermo, Odd-trener

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? IKKE MED: Vegard Bergan (t.v.) og Erik Eikeng (nr tre f.v.) er spillere Dag-Eilev Fagermo mener med fordel kan tjenestegj­øre i klubber hvor de får mer spilletid.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT IKKE MED: Vegard Bergan (t.v.) og Erik Eikeng (nr tre f.v.) er spillere Dag-Eilev Fagermo mener med fordel kan tjenestegj­øre i klubber hvor de får mer spilletid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway