Varden

Har klokkertro på Pep-fotballen

- MANCHESTER

BEUNDRER: Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne føler seg trygg på at Pep Guardiolas fotballfil­osofi vil gi suksess også i England.

I sesongstar­ten vant City hele ti kamper på rad (serie, cup og mesterliga), men Guardiolas mannskap har slitt den siste måneden. De lyseblå har ikke vunnet på sine fem siste kamper.

Enkelte kritikere mener spanjolen har en i overkant ambisiøs spillestil. Guardiola selv har gjort det klart at det er helt uaktuelt å endre filosofi eller måten laget hans spiller på. De Bruyne støtter sjefen fullt ut.

Filosofien

– Hvis manageren endrer på stilen, vil folk stille seg undrende til det også. Og hvorfor skal han endre seg bare fordi han har kommet til England? Dette er hans filosofi og hva han mener er riktig, sier belgieren til Daily Mailog legger til:

– Han har oppnådd så mye med denne måten å spille på, så jeg forstår godt at han fortsetter med det. Vi sa det før sesongen: Hvis vi taper, vil kritikken bli

NYB DUELL:

mye verre enn før. Men bortsett fra kampen mot Southampto­n (1-1) og tapet mot Tottenham (02), har de andre kampene vaert bra.

Må bli perfekte

Guardiola vant en rekke titler med Barcelona og Bayern München. Med tiden vil det sitte også i Manchester City, mener De Bruyne.

– Jeg vet at vi lever i en verden som ikke er veldig tålmodig, men vi prøver oss på noe veldig nytt. Det vil vaere opp- og nedturer. Vi vet at vi må laere oss å gjøre alt perfekt om det skal fungere.

25-åringen er blant de nominerte til den gjeve Gullballen.

– Det viser at mye kan forandre seg i løpet av ett år. For meg er det tilfredsst­illende at folk kan endre meningene sine, sier De Bruyne og viser til at mange så på han som en slags flopp i Chelsea.

Belgieren ble solgt til tyske Wolfsburg i januar 2014. Med glitrende spill i Bundesliga ble han halvannet år senere hentet tilbake til engelsk fotball av City. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kevin De Bruyne er en stor beundrer av Pep Guardiola. Han er sikker på at spanjolen vil lykkes som Manchester City-manager.
FOTO: NTB SCANPIX Kevin De Bruyne er en stor beundrer av Pep Guardiola. Han er sikker på at spanjolen vil lykkes som Manchester City-manager.
 ??  ?? Manchester Citys Nicolas Otamendi og Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovi­c skal ut i nye dueller.
Manchester Citys Nicolas Otamendi og Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovi­c skal ut i nye dueller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway