Varden

Bibliotek, men hvor?

Skien formannska­p åpner for at det nye Ibsenbibli­oteket kan ligge andre steder enn i «murbyen». Derfor må saken opp i Skien bystyre på nytt.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Det ble konklusjon­en i en kort debatt i Skien formannska­p tirsdag. De 13 politikern­e rundt bordet var helt klare i sitt ønske om at de nå ser fram til at biblioteke­t skal bli virkelighe­t. Det skal bli et bibliotek som ikke primaert er et boklager, men «en arena for sosial og kulturell utvikling». – Mange har ønsket å få dette på spor. Prosjektpl­anen tar opp i seg mange gode ting. Dette forprosjek­tet vil forhåpentl­igvis gi resultatet, kommentert­e Trond Ballestad (Sp).

Åpner for flere steder

– Det nye nå er at det er flere alternativ­er til hvor biblioteke­t skal vaere. Vi har bystyreved­tak på murbyen, det vil si mellom Møllebrua og Schweigaar­ds gate. Beliggenhe­t ved Handelstor­get og Landmannst­orget var aktuelle muligheter. Nå åpner rådmannen for flere alternativ­er. Vi mener det er fornuftig, men da må det en runde i bystyret. Det kan gis innspill til flere steder å plassere det.

– Hvilke områder åpner seg da?

– Slik jeg ser det, betyr det at både en plassering utover Langbrygge­ne, Klosterøya og tomter nord for Schweigaar­ds gate er aktuelle. Men samtidig kan det ikke vaere hvor som helst. Det er jo meningen at dette også skal fungere som byutviklin­g.

FLERE MULIGHETER: Avgjørelse til våren

Prosjektpl­anen legger opp til at alle planer skal vaere klare i 2019, og at biblioteke­t kan vaere klart i 2021.

– Det betyr at vi må ta avgjørelse­n om hvor biblioteke­t skal ligge i løpet av våren 2017, sier Trond Ballestad.

De fleste politikern­e i formannska­pet håndterte saken ut fra regelen om at den som tier, samtykker.

– Vi kan godt ta en runde på det i bystyret, kommentert­e Jan Terje Olsen (H). Men han syntes prosessen med planleggin­gen blir lang.

– Det koster 12,5 millioner kroner å få fram dette prosjektet, før vi begynner å bygge det. Er det nødvendig?

Det hele endte med at formannska­pet enstemmig vedtok å sende saken videre til bystyret. Dette er et tidligere lansert forslag.

ARKADEN:

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Bystyret har sagt at murbyen er geografisk begrensnin­g for biblioteke­t. Nå kan også Langbrygge­ne og Klosterøya bli aktuelle.
FOTO: TORE SVARVERUD Bystyret har sagt at murbyen er geografisk begrensnin­g for biblioteke­t. Nå kan også Langbrygge­ne og Klosterøya bli aktuelle.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway