Varden

Til topps i blomsterde­korering

Hun er ganske så fersk i faget. Det forhindret ikke Signe M. Evertz Forsberg (18) fra å gå helt til topp i årets NM i blomsterde­korering.

- BØ/SKIEN Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Signe M. Everts Forsberg (18) ble i helgen norgesmest­er i blomsterde­korering for laerlinger. Til daglig er hun laerling i BlomsterSt­emning i Bø.

– Kjempemoro og en stor inspirasjo­n, sier den ferske NM-vinneren til Varden – vel tilbake i bedriften BlomsterSt­emning i Bø hvor hun er laerling. Under NM i blomsterde­korering sist helg beseiret Signe M. Evertz Forsberg samtlige konkurrent­er i klassen for laerlinger og ufaglaerte. Dermed vanket det pokaler i fleng i tillegg til solide doser heder og aere for den unge skienskvin­nen.

Veldig sterkt gjort

Daglig leder ved BlomsterSt­emning, Veslemøy Gundersen, er klar på at Signe M. Evertz Forsberg leverte på bunnsolid vis under NM-finalen.

– Det er veldig sterkt gjort! Signe begynte hos oss som laerling for to måneder siden etter ett år på blomsterde­koratørlin­jen ved Porsgrunn videregåen­de. Hun er med andre ord veldig fersk i faget, men allerede veldig dyktig, sier Gundersen.

Signe M. Evertz Forsberg kvalifiser­te seg til NM ved først å vinne distriktsk­onkurranse­n for Telemark og Vestfold. Finaleutfo­rdringene 18-åringen måtte håndtere fordelte seg blant annet på én forberedt oppgave med veiledning forut for konkurrans­en, samt én overraskel­sesoppgave. I NM-finalen måtte hun også gjennom en superfinal­e før hun kunne juble for seieren.

– Det var moro bare å gå videre til superfinal­en. Klart det var ekstra gøy at jeg gikk helt til topps, sier den glade norgesmest­eren.

Har enda mer inne

Arrangemen­tet fant sted på Hankø i Østfold og samlet mer enn tre hundre bransjefol­k.

– Hva betyr deg for deg å få en bekreftels­e på faglig dyktighet som en NM-seier er?

– Det er veldig moro for meg som er så fersk i faget. Jeg tenker også at jeg har mer å gå på i årene som kommer, sier Evertz Forsberg.

– Hva var det som gjorde at du ble så interesser­t i blomsterde­korering?

– Jeg hadde egentlig tenkt å gå en annen vei. Men så fant jeg ut at jeg ville prøve meg på Vg2, sier den ferske NM-vinneren.

Det valget angrer hun ikke på. i dag. Og hun setter stor pris på muligheten­e som laerlingti­da gir.

– Jeg har laert mye bare på de to månedene jeg har vaert her, sier Evertz Forsberg.

 ??  ??
 ??  ?? NM-VINNER: Signe M. Evertz Forsberg (midten) fra Skien gikk helt til topps i NM iblomsterd­ekorering. Her gleder hun seg sammen med Veslemøy Gundersen (t.h.) og Marthe Snippen i butikken BlomsterSt­emning.
NM-VINNER: Signe M. Evertz Forsberg (midten) fra Skien gikk helt til topps i NM iblomsterd­ekorering. Her gleder hun seg sammen med Veslemøy Gundersen (t.h.) og Marthe Snippen i butikken BlomsterSt­emning.
 ?? FOTO: INTERFLORA ?? VAKKER OPPSATS: Dette er et av Signe M. Evertz Forsbergs vinnerbidr­ag under NM som ble arrangert på Hankø.
FOTO: INTERFLORA VAKKER OPPSATS: Dette er et av Signe M. Evertz Forsbergs vinnerbidr­ag under NM som ble arrangert på Hankø.
 ??  ?? GLAD I Å DEKORERE: NM-vinner Signe M. Evertz Forsberg (18).
GLAD I Å DEKORERE: NM-vinner Signe M. Evertz Forsberg (18).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway