Varden

Odds «råtass» ønsker en regelendri­ng

Fredrik Oldrup Jensen er Odds «råtass» med seks gule kort så langt. Han mener endring av karantener­eglene er på sin plass.

- SKIEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Først må jeg si at jeg ikke sutrer over at jeg har fått seks gule kort. Det er helt sikkert fortjent. Men en tilnaermin­g til internasjo­nale regler, er på sin plass, mener Odds «råtass».

Han ser at i norsk fotball blir spillere straffet for å ta ut en overgang tidlig, mens man internasjo­nalt får lov til å gjøre det uten konsekvens­er. I tillegg soner man, for eksempel i England for fem i første halvdel av sesongen, og fem etter.

Kan bli for snille

– Vi kan bli for snille også, legger han til, uten at han mener at han er noen «badboy» av den grunn.

Han mener selv at han ikke har spilt styggere enn tidligere, likevel er det 50 prosent økning fra forrige sesong.

– Det godtas mindre, og kortene sitter løsere, mener han.

Varden har sett på antall gule kort som er delt ut per runde de siste fem sesongene (snitt per runde i parentes): 2012: 611 (20,37) 2013: 605 (20,17) 2014: 579 (19,30) 2015: 624 (20,80) 2016: 614 (21,93), 28 runder. – Veldig mange av mine gule kort er i situasjone­r jeg forsøker å stoppe en overgang tidlig. I disse situasjone­ne kommer kortene, etter min mening, for tidlig.

Det har gitt ham to kamper på sidelinjen.

– Regelen ved at man må stå over etter tre, fem og sju gule kort er lite samstemt med internasjo­nal fotball, og ved så mange karantener vil frykten for et nytt gult kort gjøre deg mer passiv i spillestil­en, mener midtbanean­keret til skiensklub­ben.

Oldrup Jensen har via to sesonger med spill i Europa, merket at dommerne legger lista høyere enn hjemme.

Store konsekvens­er

– Man får lov til mer, uten at det blir styggere av den grunn. Jeg ser ikke for meg at man skal endre på regler, men se på bestrafnin­ger for gule kort. Det gir for store konsekvens­er, sier han som kan miste Tromsø-kampen med et gult kort mot Sogndal søndag.

– Det vil i såfall vaere min tredje kamp med karantene. Det er i overkant mye, og spesielt når jeg mener at ett av kortene er av det unødvendig­e slaget, legger han til.

Han vil ta hensyn til det i søndagens kamp.

– Klart det spiller inn. Jeg vil gjerne vaere med på de to siste kampen.

 ??  ??
 ??  ?? DISKUTERE: Fredrik Oldrup Jensen har fått seks gule kort denne sesongen, og mener at det er på tide, i det minste, å se på karantener­eglementet. Her er han en opphetet samtale med dommer Tom Harald Hagen i eliteserie­kampen mellom Odd og Stabaek på...
DISKUTERE: Fredrik Oldrup Jensen har fått seks gule kort denne sesongen, og mener at det er på tide, i det minste, å se på karantener­eglementet. Her er han en opphetet samtale med dommer Tom Harald Hagen i eliteserie­kampen mellom Odd og Stabaek på...
 ??  ?? TARTAK: – Midtbanesp­illere er utsatt for gule kort, fordi man ofte må ta ut en overgang tidlig, sier Fredrik Oldrup Jensen.
TARTAK: – Midtbanesp­illere er utsatt for gule kort, fordi man ofte må ta ut en overgang tidlig, sier Fredrik Oldrup Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway