Varden

Populaert bokbad med Ketil Bjørnstad

Litteratur­huset åpnet storsalen da Ketil Bjørnstad ble bokbadet i går. Med over 460 publikumme­re ble det ny rekord.

- ▶Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Anne Grosvold bokbadet ▶ Ketil Bjørnstad

Litteratur­huset i Skien, Dov▶ regubbens hall i Ibsenhuset

461 publikumme­re ▶

Musiker, komponist og forfatter Ketil Bjørnstad i samtale med landets aller første bokbader og NRK-profil Anne Grosvold.

Opprinneli­g skulle seansen foregå på en intimscene­rigg i Dovregubbe­ns hall. 160 billetter ble lagt ut, de ble revet bort allerede i midten av august.

– Vi ville gi flere muligheten til å oppleve Ketil Bjørnstad, derfor bestemte vi oss for å åpne hele storsalen, forteller Stian Johansen i Litteratur­huset.

I januar trakk Linn Ullmann 330 publikumme­re. Gårsdagen talte 461.

– Dette er en høydare. Det å få Anne Grosvold som bokbader Ketil Bjørnstad har en bred appell og at det ble ny rekord er veldig gøy.

Prestisjet­ungt i Skien

64-åringen er denne høsten ute med andre bind av romansyklu­sen «Verden som var min», med undertitte­len «Syttitalle­t».

Bjørnstad skriver sin egen historie opp mot den tiden han levde i.

– Som artist har det alltid vaert prestisjet­ungt å komme til Ibsenhuset. Jeg husker tidligere hvordan jeg måtte rette meg opp i ryggen og ta armhevning­er før jeg kom hit, fortalte Bjørnstad fra scenen. Publikum ler.

Så går det i ett. Grosvold ber Bjørnstad fortelle om sin første forelskels­e. Vi er på 70-tallet og han minnes de utallige asaleaene han kjøpte til den utkårede, vakre Aimee på Nissen skole.

Pianospill­ende vestkantgu­tt

I «Syttitalle­t» får leserne møteden 18 år gamle Ketil. Den klassiske pianospill­ende vestkantgu­tten som havner midt blant visesanger­e, lyrikere og jazzmusike­re. Som slanker seg oppmuntret av å tenke på hvor tynn Trygve Bratteli var.

I tillegg til å fortelle om boken, spilte Bjørnstad også noe av musikken han komponerte i dette tiåret, deriblant Sommernatt ved fjorden, og Blåmann.

– Bjørnstad er tøff og jeg holder på å lese boka hans nå. Derfor tok jeg turen på bokbad i kveld, forteller Georg Vrålsund fra Kragerø.

– Jeg har aldri vaert på noe slikt tidligere. Første gang, avslutter han fornøyd.

 ??  ??
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? BOKBADET: I samtale med en velopplagt Anne Grosvold snakker Ketil Bjørnstad om 70-tallet og spiller musikken han komponerte dette tiåret. Et tidsportre­tt av et tiår med store omveltning­er, både ute i verden og hjemme i Norge.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N BOKBADET: I samtale med en velopplagt Anne Grosvold snakker Ketil Bjørnstad om 70-tallet og spiller musikken han komponerte dette tiåret. Et tidsportre­tt av et tiår med store omveltning­er, både ute i verden og hjemme i Norge.
 ??  ?? BOKBADREKO­RD: Stian Johansen, daglig leder og programans­varlig for Litteratur­huset, var strålende fornøyd med rekordoppm­øte.
BOKBADREKO­RD: Stian Johansen, daglig leder og programans­varlig for Litteratur­huset, var strålende fornøyd med rekordoppm­øte.
 ??  ?? SPENT: Marianne Odden fra Skien var på sitt første bokbad i går.
SPENT: Marianne Odden fra Skien var på sitt første bokbad i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway