Varden

Ny giv i Morgedal

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Ekteparet Marianne og Halstein S. Sjølie fra Moss har kjøpt Morgedal hotell. Nå er det klart at det kultur- og historiein­teresserte paret setter i gang en omfattende renovering av Morgedal Hotell etter å ha kjøpt hotellet av tidligere eier, Ola Moe.

Halstein S. Sjølie sier til denne avisen at Morgedal hotell «skal framstå som et nytt hotell når oppussinge­n» til 20 millioner kroner er ferdig og at «planen vår er å drive et helt vanlig, hyggelig hotell etter norsk standard».

Dette er gode nyheter for Morgedal og Vest-Telemark. Hotellet har vaert en tradisjons­rik møteplass, eiet og drevet av familien Brekke siden slutten av 1940-tallet fram til for noen år siden. I likhet med flere andre hoteller i fylket, som Bolkesjø, Gran, Austbø og Lifjell, ble det etter hvert krevende å oppretthol­de den tradisjone­lle driften. Fra i fjor høst til i vår var det asylmottak på Morgedal hotell.

Det er ikke hoteller rundt hver sving i dette fylket. Det er utvilsomt markedet som danner grunnlaget for slik virksomhet. At nye eiere velger å oppgradere hotellet for en så betydelig sum, vitner om tro på prosjektet. En slik satsing er utvilsomt svaert positiv og vil vaere et viktig bidrag for bygda og Vest-Telemark. Dersom ny hotelldrif­t atter skaper arbeidspla­sser, aktivitet og attraktivi­tet ved «skisporten­s vugge» er dette selvsagt velkomment. Den nyere historien har også vist at hotellmark­edet er krevende, og dermed skjerpes konkurrans­en og vilkårene for de eksisteren­de hotellene. Det er en situasjon disse helt sikkert vil håndtere på en god måte.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway