Varden

Gleder seg til å gå renn igjen

- VAN SENALES

SPENT: Marit Bjørgen (36) har ikke konkurrert på halvannet år. Hun gleder seg til å komme i gang igjen, men er samtidig litt spent.

Hun ser også at hun som småbarnsma­mma kan måtte gjøre prioriteri­nger som går ut over den sportslige satsingen.

– Det er klart det kan få problemer for sesongen at jeg er i den situasjone­n som jeg er, for plutselig en dag kan jo Marius bli syk, for eksempel. Jeg har jo aldri noen garanti for at det går på skinner. Derfor er jeg forberedt på at ikke alle dager blir som man har planlagt og forventet. Det er Marius som er førsteprio­ritet, understrek­er Bjørgen overfor NTB.

Periodevis tøft

Lille Marius som er ti måneder er blitt en viktig del av Marit Bjørgens liv, og hun forteller at det har sine sider å kombinere rollen som toppidrett­sutøver med det å vaere småbarnsma­mma.

– Jeg har fått kjent på det å vaere toppidrett­sutøver og småbarnsma­mma i noen måneder, og det er helt klart at det er tøft i perioder. Jeg synes det var tøffere i sommer, for nå begynner ting å gå seg til. Jeg begynner jo å bli vant til situasjone­n og vet mer om hvor mye jeg skal trene i forhold til å samle nok overskudd og kvalitet på øktene. Det gjelder å finne en balanse der. Nå føler jeg ikke det er noe kaos lenger som jeg følte en del på for et halvt års tid siden, forklarer hun.

–Målet er VM-medalje

– Er planen fortsatt at du dropper Tour de Ski?

– Ja, jeg står fortsatt på at jeg ikke kommer til å gå Tour de Ski som jeg har sagt tidligere, men planen er også å konkurrere på Beitostøle­n, så får vi ta det derfra.

– Jeg tenker at jeg skal gå alle verdenscup­renn fram til jul. Så står jeg over Tour de Ski, og deretter blir det full fres fram til VM i Lahti, forteller hun.

Hun er heller ikke i tvil om hvor sjansene for edelt metall er største i Lahti.

– I VM er det på de lengste distansene jeg har best muligheter. Det er vanskelig å plukke ut hvilken, men kanskje duathlon er det aller beste. Målet er i alle fall å vaere med å kjempe om medaljer, sier Marit Bjørgen til NTB. – Jeg vil gjerne ha en norsk hoppuke for jenter. Vi har jo ikke noe slikt konsept, heller ikke en tyskøsterr­iksk utgave. Jeg vet at det er noe som er i planleggin­g. Det er noe mange ønsker å få til. Men det er usikkert når vi får ønsket vårt oppfylt, sier Lundby til NTB. Bråthen har gode nyheter, selv om det er uklart når jentene får vaere med.

– Det er definitivt noe vi jobber med. Planen var hoppuke for jenter og gutter i år, men det ble for mye på en gang. Oppstartsf­asen med Raw Air blir for hektisk. Nå skal vi først få erfaringer med guttene, sier Bråthen.

– Det ble også vurdert en jentehoppu­ke i Norge i desember, men vi turte rett og slett ikke å gape over for mye. Vi klarte ikke å få det til denne gangen, men jeg ser gode muligheter for å innlemme dem i vårt nye hoppkonsep­t i overskueli­g fremtid, sier sportssjef­en.

Hele hoppdager

Denne sesongen har hoppjenten­e uansett ski-VM i Lahti å se fram til. Snart kan jentene få flere

VIL:

høydepunkt­er i løpet av sesongen. Til vinteren blir det flere storbakker­enn i verdenscup­en enn tidligere.

– Det er en bekreftels­e på at det går fremover. Det blir fortsatt renn i K90, men nivået er høyere på hele feltet. Toppnivået blir bedre og vi kan hoppe mer i storbakker, som vi synes er mye mer artig. Det er helt naturlig at vi får flere slike renn nå. Det er gøy for oss og gøy for publikum, mener Lundby.

Bråthen ser for seg å innlemme jentene i den norske hoppuka.

– Det vil vaere det ideelle. Jentene avslutter sin sesong i Raw Air. Vi kan kjøre jentene i Holmenkoll­en, Lillehamme­r og Trondheim før de avslutter i storbakken i Vikersund, mens gutta hopper i skiflyging­sbakken, sier en ivrig Bråthen.

– Vi kan få flere hele hoppdager, kanskje kan de ha sitt renn

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Marit Bjørgen gleder seg til å konkurrere igjen, men er klar på at mammarolle­n har førsteprio­ritet.
FOTO: NTB SCANPIX Marit Bjørgen gleder seg til å konkurrere igjen, men er klar på at mammarolle­n har førsteprio­ritet.
 ??  ?? Clas Brede Bråthen vil ha med jentene i Raw A ir.
Clas Brede Bråthen vil ha med jentene i Raw A ir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway