Varden

Meryl ga David mageknip

- LONDON

SPILLER MOT MERYL OG HUGH: – Jeg hadde vondt i magen etterpå, forteller David Menkin (39), som er kinoaktuel­l mot trippelosc­arvinneren Meryl Streep.

Mossingen Menkin kan knapt kalles «Norges ukjente Hollywood-skuespille­r» lenger. Etter å ha fått bryne seg mot Tom Hanks i sommerens «A Hologram for the King», inntar han kinolerret­et i enda en høyprofilf­ilm 4. november: Stephen Frears’ «Florence Foster Jenkins», med Meryl Streep og Hugh Grant i hovedrolle­ne.

Streep spiller den høyst reelle tittelfigu­ren, som ble et fenomen i New Yorks operamiljø tidlig i forrige århundre til tross for at hun sang som ei kråke.

– Hun var tonedøv – en sånn Olga Marie Mikalsen-type, forklarer Menkin overfor NTB i hjembyen London.

– Men hun hadde mer penger enn de fleste, og en partner som tok veldig bra vare på henne. Jeg spiller en kritiker som får svaert godt betalt for å skrive pent om en av opptredene­ne hennes i et musikkmaga­sin, legger han lattermild­t til.

Falsk Streep

Det skal ha vaert mye å le av da Streep innfant seg på settet. Fordi det finnes plater signert Jenkins, måtte trippelosc­arvin- neren kopiere stilen hennes ned til minste detalj før livesekven­sene.

– Det er uhyre vanskelig å synge falskt hvis du faktisk kan synge, og det kan jo Meryl Streep, humrer Menkin.

– Første gang vi fikk høre henne, var under manusgjenn­omlesninge­n. Det endte med latterbrøl i flere timer. Jeg hadde vondt i magen etterpå.

Også Grant leverte varene, ifølge vår mann.

– Jeg hadde kun gruppescen­er med Streep, men jobbet tett med ham flere ganger. Han var akkurat den personen vi husker fra intervjuen­e – likandes engelsk. Og han sto virkelig på på vegne av filmen – jeg har aldri sett en bedre prestasjon fra ham enn denne.

Eksentrisk regissør

Frears er heller ingen hvem som helst. «My Beautiful Laundrette», «Farlige forbindels­er» og «The Grifters» er bare tre av titlene på klassiker-CV-en hans. I 2006 ga han Helen Mirren et nytt karrierelø­ft med «The Queen», mens Judi Dench opplevde det samme med «Philomena» i 2013.

– Selv om dette er en komedie, er det typisk Frears at han får deg til å flire før han får deg til å gråte, sier Menkin – som fikk oppdraget simpelthen ved å møte den berømte instruktør­en sammen med castingans­varlig. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Norskameri­kanske David Menkin, her er kinoklar i nok en Hollywood-storfilm.
FOTO: NTB SCANPIX Norskameri­kanske David Menkin, her er kinoklar i nok en Hollywood-storfilm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway