Varden

Frida (18) følger Maeland

Frida Ditlevsen fra Stathelle «skygger» naering s ministeren i hele dag.

-

Bamble-jenta møter på kontoret til Monica Maeland om morgenen og skal blant annet bli med statsråden på bedriftsbe­søk til Jotun i Sandefjord. Det blir en skoledag utenom det vanlige for 18-åringen på «Leder for en dag».

Ungt Entreprenø­rskap Telemark forteller i en pressemeld­ing at Frida Ditlefsen i en alder av 16 år startet ungdomsbed­rif-ten «Comfy UB» sammen med medelever ved Bamble videregåen­de skole. Som daglig leder for bedriften utmerket hun seg som en av de aller dyktigste.

– Jeg gikk fra å vaere en umotivert elev til å blomstre da jeg drev ungdomsbed­rift. I fremtiden vil jeg fortsette å inspirere ungdom til å se muligheter å gjøre noe med dem, sier Frida.

Sandrina Sandell (27) fra Skien følger samme opplegg. I dag slutter hun seg til ledelsen i Ferd, et privateid norsk holdingsel­skap som har eierintere­sser innen ulike industri- og finanssels­kaper. Selskapet eies av Johan H. Andresen og hans to døtre Katharina og Alexandra. Sandell skal bli med kon- sernsjef John Giverholt på jobb.

27-åringen startet i fjor studentbed­riften Talentlab SB sammen med medstudent­er ved Helse- og Sosialfag på Høgskolen Sør-Øst Norge (HSN). Nå h arden nyutdanned­e barneverns­pedagogen startet Løvetannak­ademiet A S, som tilbyr tiltakstje­nester til offentlige og private aktører innen barneverne­t.

 ?? FOTO: HÅKON JACOBSEN ?? SKYGGES: Monica Maeland får 18-årige Frida Ditlevsen fra Stathelle (rundt bilde) i haelene fra morgenen av og på bedriftsbe­søk i Sandefjord.
FOTO: HÅKON JACOBSEN SKYGGES: Monica Maeland får 18-årige Frida Ditlevsen fra Stathelle (rundt bilde) i haelene fra morgenen av og på bedriftsbe­søk i Sandefjord.
 ??  ?? SKYGGES: Konsernsje­f John Giverholt i Ferd AS blir fotfulgt av 27 år gamle Sandrina Sandell fra Skien i hele dag.
SKYGGES: Konsernsje­f John Giverholt i Ferd AS blir fotfulgt av 27 år gamle Sandrina Sandell fra Skien i hele dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway