Varden

Herøya fellesforu­m etablert

- PORSGRUNN

HERØYA FELLESFORU­M: Åtte år etter velet ble lagt ned etablerer samtlige organisasj­oner på Herøya et forum for å ta vare på beboernes interesser.

– Politikern­e har uttalt at de syns det er så vanskelig å forholde seg til ildsjeler, så nå har vi laget et forum som favner bredere enn et tradisjone­lt vel, sier Jan Hovinbøle, nyvalgt leder av Herøya Fellesforu­m.

Nesten alle med

Med elleve organisasj­oner, skole og barnehager har forumet antagelig fått med seg nesten samtlige innbyggere.

– Vi skal represente­re Herøya og Herøyas interesser, sier Hovinbøle. Han lover at noe av det første som vil skje er at fellesforu­met inviterer til et folkemøte.

– Det interessan­te er å høre hva politikern­e vil med Herøya, sier han. Alle i forumet er enige om å kjempe for Frierstran­da, men det står mange andre utfordring­er i kø for bydelen.

Ønsker ny skole

– Skolen er selvsagt noe som opptar mange av oss, sier lederen.Han minner om at Klevstrand skole ligger på motsatt side av der folk bor, slik at skoleungen­e må bevege seg langs en svaert trafikkert Herøyavei. Dessuten er det er stort spørsmål om Herøyatunn­elen også vil tvinge seg fram. Da ligger skolen i veien.

– Vi vil svaert gjerne at det bygges en ny skole naermere der ungene bor, sier Hovinbøle.

Etterlyser eldrebolig­er

Men det er ikke bare barna fellesforu­met er opptatt av. De et-

I tillegg til de tre som leder forumet, sitter representa­nter for Den norske kirke, Klevstrand skole, Tippen barnehage, Herøya Båthavn, Herøya Idrettsfor­ening, Skrapeklev barnehage, Barnas Vel, Herøya Oldermanns­lag, Herøya Naermiljøs­enter og Herøya Musikkorps terlyser også eldrebolig­er. Svaert mange godt voksne mennesker ønsker å bli boende i bydelen, men tilrettela­gte boliger for eldre finnes ikke.

– De må jo også ha en naerhet til kommunehel­setjeneste­n, mener forumslede­ren.

Nok saker å jobbe med

Med seg til å lede fellesforu­met har Hovinbøle, Gordon Kleppe fra Herøya Naermiljøs­enter som nestleder og Anne Mari Bjurholt fra FAU i Barnas vel som sekretaer.

I arbeidsutv­alget sitter det representa­nter for kirken, skolen, de to barnehagen­e, båthavna, idrettsfor­eningen, barnas vel, oldermanns­laget, naermiljøs­enteret, FAU-ene ved skolen og barnas vel samt Herøya Musikkorps.

– Vi har mer enn nok av saker å ta tak i. Nå er det viktig å få Herøya på kartet igjen etter at bydelen i mange år har blitt glemt av både kommuneadm­inistrasjo­n og politikere, sier Hovinbøle.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Fra stiftelses­møte i fellesforu­met.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Fra stiftelses­møte i fellesforu­met.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway