Varden

Men 30 mål var ikke nok i Trondheim

Gjerpen kunne klappet sammen, men i ettertid klappet heller treneren for mye av prestasjon­en i Trondheim.

- TRONDHEIM Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Man visste at Byåsen ville vaere utenfor rekkevidde, og at Emilie Hegh Arntzen igjen ville bli den mest sentrale spilleren på en håndballba­ne der Gjerpen befant seg. Men denne gang for «feil» lag. Likevel, Gjerpen scoret 30 i Nidarøhall­en.

Og det var aldri et tema å gi opp.

Stort steg framover

– Og tenk på alle bomskudden­e vi hadde, sier trener Ketil Arntzen, som mente resultatet kunne vaert enda bedre, sett med Gjerpen-øyne.

30 scoringer og 12-målstap var likevel ok etter 20-målstapet hjemme mot Vipers.

– Et stort steg framover, og oppløftend­e inn mot kampen mot Oppsal, mener Arntzen, som har halvannen uke til å finpusse før siste kamp før EM- og juleferie.

Den kan bli viktig.

Bikkjeslag­smål

– Det hadde vaert helt fantastisk å ta to poeng til før denne pausen. Dette blir et bikkjeslag­smål mellom oss, Sola og Raelingen om å unngå kvalifiser­ingen, spår treneren.

Mot Byåsen spådde han tøffe tider hvis Gjerpen ikke fikk avsluttet skikkelig, og måtte tåle kontringer imot.

Den spådommen satt. Selv om Gjerpen startet ok og var brukbart med, ble for mange tekniske feil kostbare utover i 1. omgang.

Måtte vekkes

Da rant målene inn feil vei, og trønderne ledet 19–10 ved pause.

Gjerpen tok en alvorsprat, men alle hadde åpenbart ikke hørt etter. For 1,40 ut i 2. omgang, etter at Byåsen hadde scoret to til, krevde Arntzen timeout.

– Vi kastet bort ballen og gjorde ikke som vi hadde avtalt. Da var det ingen vits å vente – vi måtte vekke dem.

Og Gjerpen kom seg på beina. Selv om Byåsen ikke alltid hadde sitt tyngste skyts på banen – og Emilie Hegh Arntzen bare behøvde litt over en halv kamp på å bli toppscorer og banens beste – var det et Gjerpen som aldri resignerte i Trondheim.

Bedre returløp

Den moralen var synlig da returløpen­e bare ble bedre utover i kampen, og nestjumboe­n scoret 30 ganger.

Treneren så bak resultatet, og likte mye av det han så.

– Jeg skulle gjerne hatt faerre bom. Vi misbrukte litt for mange sjanser på slutten, men jentene skal ha for tøffheten de viste. For flere av disse spillerne er dette en tøff arena å spille på, men de tør forsøke, lyder den ganske gode attesten fra den rutinerte treneren.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? TOPPSCORER: Sunniva Andersen ble Gjerpens toppscorer i en kamp lite preget av etablert angreps- og forsvarssp­ill.
BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT TOPPSCORER: Sunniva Andersen ble Gjerpens toppscorer i en kamp lite preget av etablert angreps- og forsvarssp­ill.
 ??  ?? OPPLØFTEND­E: Ketil Arntzen likte ikke antall bom, men fant en del gode saker bak resultatet i Trondheim.
OPPLØFTEND­E: Ketil Arntzen likte ikke antall bom, men fant en del gode saker bak resultatet i Trondheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway