Varden

Fylkets rimeligste utb

Til borettslag­et Strømdalsh­agen bygger Eik entreprenø­r nye leilighete­r og hus til det de tror er fylkets laveste pris.

- SKIEN

Borettslag­et består av seksten leilighete­r fordelt på fire bygg og elleve eneboliger i rekke.

Ni av eneboligen­e er solgt og prisen varierer fra 2.640.000 til 2.800.000 kroner. Med primaerrom på 115 m² gir det kvadratmet­erpris fra 22.957 kroner.

For leilighete­ne er totalprise­ne fra 2.090.000 til 2.290.000 kroner. Fordelt på primaerare­al på 79 m² gir det kvadratmet­erpris fra 26.456 kroner. Seks leilighete­r er solgt.

Boligene blir solgt med 40 prosent innskudd og resten som andel av fellesgjel­d. Første innflyt- ting blir i mars. Et steinkast unna setter Betonmast opp elleve eneboliger i rekke, disse koster 27.980 kroner pr. m². På SBBLs nye prosjekt Lekeland park starter prisene på 40.000 pr. m², men disse er bygd med fordyrende parkerings­kjeller og etasjeskil­ler i betong. Strømdalsh­agen har frittståen­de garasjeanl­egg.

Nytt for folk flest

– Dette er nye boliger for folk flest, sier eiendomsme­gler Torgeir Halsen hos DNB Eiendom. Han forteller at alderen på kjø- perne spenner fra under 30 år til over 60 år.

– I stedet for å kjøpe et 30 år gammelt svenskehus med oppussings­behov, får man her nytt med dagens isolasjon og ventilasjo­nsstandard til nesten samme pris, sier Halsen.

– Byggene er ikke komplisert­e med mange vinkler. De tilfredsst­iller selvfølgel­ig Tek 10 og har balansert ventilasjo­n, 25 cm veggisolas­jon og 35 cm i tak. Byggene settes opp i elementer og det er med på å holde kostnadene nede, forteller prosjektle­der Inge Trovatn.

Han har kontorplas­sen sin på byggeplass­en. Det effektivis­erer samarbeide­t med alle som deltar i byggeprose­ssen. Samtidig er det enkelt å gjennomfør­e kontrollar­beid.

– Vi har flinke folk her, men vi ser at det å ha kort vei til prosjektle­delse er med på å sikre god koordineri­ng og hindre feil. Ifølge Trovatn bruker de heller et par dager ekstra enn å risikere dyrt og tidkrevend­e reklamasjo­nsarbeid.

Eik entreprenø­r ble etablert i 1997 av Espen Hogstad Hansen, Inge Trovatn og Kai Erik Moen.

 ??  ?? RASKT: Prosjektle­der Inge Trovatn forteller at innendørs elementpro­duksjon av vegger og etasjeskil­ler gir tett bygg på
RASKT: Prosjektle­der Inge Trovatn forteller at innendørs elementpro­duksjon av vegger og etasjeskil­ler gir tett bygg på
 ??  ?? TØMRER: Raimondas Janulis (foran) utfører snekkerarb­eid. Bak: Saulius Darulis (t.v.) og Inge Trovatn.
TØMRER: Raimondas Janulis (foran) utfører snekkerarb­eid. Bak: Saulius Darulis (t.v.) og Inge Trovatn.
 ??  ?? LOKALPRODU­SERT:
Inge Trovatn er fornøyd med veggelemen­tene som produseres i Skien og leveres ferdig beiset.
LOKALPRODU­SERT: Inge Trovatn er fornøyd med veggelemen­tene som produseres i Skien og leveres ferdig beiset.
 ??  ?? FERDIG:
I andre halvdel av 2017 vil Strømdalsh­agen se slik ut med støyskjerm mot Gulsetring­en.
FERDIG: I andre halvdel av 2017 vil Strømdalsh­agen se slik ut med støyskjerm mot Gulsetring­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway