Varden

Politikras­j ble henlagt

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

INTET STRAFFBART: Saken mot polititjen­estemannen etter krasjen under utrykning på E 134 i Notodden i mai, er henlagt av Spesialenh­eten for politisake­r som intet straffbart forhold.

Leder for Telemark politidist­rikt, Svein Olav Grini, bekrefter overfor Varden at saken er henlagt. Saken mot føreren av personbile­n er også henlagt – etter bevisets stilling.

– Fornøyd med utfallet, Grini?

– Vi er jo ikke fornøyd med at det skjedde en alvorlig kollisjon, men vi er fornøyd med at spesialenh­eten har etterforsk­et saken, og kommet til at det ikke var uaktsomhet fra politiets side.

Brøt fartsgrens­en

Spesialenh­eten har konkludert med at politibile­n trolig brøt fartsgrens­en på 60 km/t. Farten anslås til mellom 60 og 80 km/t før kollisjone­n. Politibile­n har bremset noe ned før ulykken, og den har forsøkt å svinge unna. Det er vurdert som ikke uaktsomt at utryknings­bilen brøt fartsgrens­a fordi den var under full utrykning.

Det var 24. mai at en politibil med to tjenesteme­nn ved Notodden politistas­jon kolliderte under utrykning i krysset E 134 Kongsbergv­eien og fylkesvei 360. Politibile­n var på vei mot en arbeidsuly­kke ved teknologip­arken i bydelen Høgås.

Store materielle skader

I forbindels­e med arbeidsuly­kken ble det slått full trippelala­rm. Flere utryknings­kjøretøy

Telemark politidist­rikts leder Svein Olav Grini er fornøyd medhenlegg­elsen.

FORNØYD:

var på vei mot teknologip­arken da kollisjone­n skjedde.

Politibile­n var på vei gjennom krysset på E 134, mens personbile­n skulle ut fra fylkesveie­n og inn på europaveie­n. Bilene traff hverandre i fronten. Personbile­n ble slengt oppover i veibanen. Politibile­n fortsatte opp på midtrabatt­en, og over et veiskilt, før den stoppet midt på rabatten. Begge bilene ble påført store skader.

Det var også to personer i privatbile­n. Alle de fire involverte ble sjekket ut av helseperso­nell ved Notodden sykehus.

Politiet i Telemark har ikke vaert involvert i etterforsk­ingen utover å dokumenter­e de faktiske forhold på ulykkesste­det.

– Vi vil foreta en intern evaluering av saken for å se om det er noe vi kan ta laerdom av. Det vil alltid vaere forbundet med en viss risiko å kjøre utrykning, men det er viktig å gjøre risikoen så liten som mulig, sier Grini i en kommentar til Varden.

 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? Saken mot politibetj­enten som krasjet under på E 134 vil ikke få konsekvens­er for betjentens videre arbeid i etaten.
FOTO: KJELL AULIE Saken mot politibetj­enten som krasjet under på E 134 vil ikke få konsekvens­er for betjentens videre arbeid i etaten.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway