Varden

Tøffe tak om reform

Politimest­er Christine Fossen lover å ikke flytte stillinger fra distrikten­e. Hun blir likevel hardt kjørt av ordførere.

- LAMPELAND Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Naerpoliti­reformen skaper store bølger i distrikts-Telemark. Åtte lensmannsk­ontorer er foreslått nedlagt (Drangedal, Fyresdal, Hjartdal, Nissedal, Seljord, Nome, Tokke og Siljan). Flere ordførere reagerer også sterkt på deler av organisasj­onsmodelle­n.

En rekke politiske og administra­tive leder møtte onsdag politimest­eren på et møte på Lampeland. Møtet ble utvidet fra to til fire timer.

Ikke alle får like godt tilbud

– Jeg mener alvor med naerpoliti­reformen. Vi skal ikke flytte stillinger fra distrikten­e til de tre store driftsenhe­tene Drammen, Tønsberg og Skien, forsikrer Christine Fossen. – Med ny organiseri­ng, og faerre lensmannsk­ontorer, er målet å skape større fagmiljøer og bedre polititjen­ester også i distrikten­e, sier Christine Fossen.

– Men kan det bli like gode tjenester der lensmannsk­ontorene legges ned?

– Vi må vaere aerlige å si at ikke alle steder får et like godt tilbud, men totalt vil dette styrke polititjen­estene i distrikten­e.

Kamp mellom Notodden og Bø

På møtet ble det hardkjør både fra Kongsberg og Notodden om politistas­jonenes framtidige status. I mesterens forslag er MidtTelema­rk (Bø) forslått som en av to (Skien) tjenesteen­heter i Telemark. Ordførerne i Tinn, Hjartdal og Notodden ga klart uttrykk for sin misnøye over forslaget.

– Det er klart det er en stor feilvurder­ing å ikke gjøre Notodden til den andre tjenesteen­heten i fylket. Det handler om kriminalit­etsbildet, E 134, naerhet til sykehus, domstol, brannvesen og flere andre faktorer, sier ordfører Gry Bløchlinge­r.

Bengt Halvard Odden (Hjartdal) og Bjørn Sverre Birkeland (Tinn) følger opp:

– Notodden har jo allerede strukturen og kompetanse­n som skal vaere på et tjenestest­ed. Vi samarbeide­r allerede veldig tett rundt polititjen­estene, og det er viktig at den største enheten i øvre Telemark får en lederrolle.

– Jeg hører argumenten­e, og jeg tar de med meg. Jeg forstår engasjemen­tet. Da vi av departemen­tet ble bedt om å komme med et forslag til administra­sjonssted for tjenestest­edene falt valget på Bø framfor Notodden. Vi brukte i stor grad Geodata. Dette vil bli vurdert igjen i prosessen framover, sier Christine Fossen til Varden.

 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? SKEPTISKE:
Ordførerne Bjørn Sverre Birkeland i Tinn (f.v.), Gry Bløchlinge­r i Notodden og Bengt Halvard Odden i Hjartdal på møtet på Lampeland.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES SKEPTISKE: Ordførerne Bjørn Sverre Birkeland i Tinn (f.v.), Gry Bløchlinge­r i Notodden og Bengt Halvard Odden i Hjartdal på møtet på Lampeland.
 ??  ?? MESTER:
Christine Fossen leder Naerpoliti­reformen i Sør-Øst.
MESTER: Christine Fossen leder Naerpoliti­reformen i Sør-Øst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway