Varden

Snudde og sa ja til Olympiatop­pen

Hovedutval­get for naeringsut­viklings tale var klar: – Vi vil ha Olympiatop­pen til Telemark.

- SKIEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Selv om fylkesrådm­annen innstilte på nei til oppstartsh­jelp til etablering av Olympiatop­pen sørøst, valgte hovedutval­get å snu flisa – og bevilget 300.000 kroner av egne disponible midler.

– Viktig signal

Arbeiderpa­rtiets Eva Markset Lia kom med forslag om at det bevilges 300.000 kroner som en bagatellme­ssig støtte til oppstart.

– Det er en start, og et viktig signal om at vi ønsker Olympiatop­pen velkommen til Telemark. Dette vil vi ha på plass her, og det er viktig at vi støtter dette, sa Markset Lia etter at voteringen var over i hovedutval­get for naeringsut­vikling.

Videre ble det vedtatt at saken sendes videre til budsjettbe­handling når fylkesting­et møtes i desember.

Telemark Idrettskre­ts var søker for Olympiatop­pen Sørøst, og det gjenstår 700.000 av søknadssum­men på én million kroner.

– Vi mener det er naturlig at vi arbeider for å få til en varig støtte via budsjett, sa Markset Lia under behandling­en.

Delte meninger

Voteringen ble støttet av posisjonen, mens opposisjon­en (H og FRP) stemte mot.

– Vi mener at dette ikke er vår oppgave, og stemmer derfor mot. Vi ønsker heller å gi den søkte millionen til Toppidrett­sgymnaset i Telemark enn til Olympiatop­pen. I så måte må Olympiatop­pen etablere seg på Skagerak Arena, sa Kathrine Evensen fra Høyre.

Forslaget fra opposisjon­spartiene falt med seks mot tre stemmer.

Idretten i Telemark jubler over vedtaket.

– Det er helt supert og er en seier for oss. At vi får 300.000 i støtte fra naering hadde jeg ikke regnet med, og det er fantastisk at saken sendes videre til fylkesting­et for budsjettbe­handling, sier nestleder i Telemark Idrettskre­ts, Guri Ramtoft.

 ??  ?? FREMMET FORSLAGET: Eva Markset Lia (nummer to fra høyre) fra Ap fremmet forslaget om å støtte Olympiatop­pen Sørøst med 300.000 kroner, for posisjonen i hovedutval­get for naeringsut­vikling
onsdag. I tillegg sendes oppstartsh­jelp til Olympiatop­pen inn...
FREMMET FORSLAGET: Eva Markset Lia (nummer to fra høyre) fra Ap fremmet forslaget om å støtte Olympiatop­pen Sørøst med 300.000 kroner, for posisjonen i hovedutval­get for naeringsut­vikling onsdag. I tillegg sendes oppstartsh­jelp til Olympiatop­pen inn...
 ??  ?? FAKSIMILE: Varden 3. november 2016.
FAKSIMILE: Varden 3. november 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway